Τελευταία Νέα

6/2/17

19η Aγωνιστική Super League : Λεβαδειακός - Πλατανιάς 1-2

Ο Πλατανιάς κατέκτησε την δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στη Super League, καθώς επικράτησε 2-1 του Λεβαδειακού. Πήγε στους 28 βαθμούς και είναι 7ος. Δύο αποβολές, μία για κάθε ομάδα (Καραχάλιος - Στάθης). Σκόρερ οι Μενδρινός - Σίγκνεβιτς και Τόνι Σίλβα.
Σημαντική νίκη πέτυχε ο Πλατανιάς στη Λιβαδειά. Η ομάδα των Χανίων επικράτησε 2-1 του Λεβαδειακού, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League, και έφτασε τους 28 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας μάλιστα στην 7η θέση. Οι "πράσινοι", από την άλλη, παρέμειναν στην 14η θέση με 14 βαθμούς.
Για τον Πλατανιά αυτό ήταν το δεύτερο εφετινό "διπλό" στη Super League, ύστερα από αυτό που είχε κατακτηθεί στην πρεμιέρα με την Κέρκυρα. Μέχρι και πριν από τον αγώνα με τον Λεβαδειακό είχε σημειώσει τρία γκολ μακριά από την Κρήτη, ενώ στη Βοιωτία σημείωσε δύο!
Ο Λεβαδειακός είχε νικήσει τελευταία φορά στις 27 Νοεμβρίου, στο εντός έδρας 3-0 με τον Ηρακλή. Από τότε έχουν σημειωθεί εκτός ήττες, μαζί με τη σημερινή, και δύο ισοπαλίες.
 Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Βοηθοί: Βασίλειος Λάμπρου, Αϊχάν Χούσκογλου
 ΣΥΝΒΕΣΕΙΣ:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος, Ουόν, Νιάς, Μεντί, Κουλιμπαλί, Καραχάλιος, Λάτσι (48' Γιουσούφ), Τόνι Σίλβα, Γιακουμάκης, Μάντζιος (56' λ. τρ. Καραμπουέ).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Πριντέτα, Κάργας, Μπανανά, Σκαρντοβέλι, Μενδρινός, Στανισάβλιεβιτς (87' Μαραγκός)σ, Μανούσος (53' Αποστολόπουλος), Γιακουμάκης, Σίγκνεβιτς.
Γκολ: 65' πεν. Τόνι Σίλβα -3' Μενδρινός, 23' Σίγκνεβιτς 
Κάρτες: 1' Ουόν, 75' Καραχάλιος, 92' Καραμπουέ - 15' Σίγκνεβιτς, 45'+1' Στάθης,  64' Στανισάβλιεβιτς, 67' Μενδρινός, 93' Σωτηρίου
Κόκκινη: 83 ' Καραχάλιος - 50' Στάθης

Η ανασκόπηση του αγώνα:


Εξαιρετικό ξεκίνημα για τον Πλατανιά, ο οποίος κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη τελική που έκανε. Ο Μενδρινός εκτέλεσε φάουλ, ο Ναμάσκο έκανε τραγική εκτίμηση της φάσης και η μπάλα πήγε στα δίχτυα μόλις στο 3' (0-1)! Ο υπερβολικός αέρας δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών, αλλά στο 15' οι Χανιώτες έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα, εκμεταλλευόμενοι τον απόλυτο αιφνιδιασμό των γηπεδούχων. Το 0-2 έκανε με φοβερή κεφαλιά ο Σίγκνεβιτς προ του Νιάς, ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε από δεξιά ο Βάντερσον.
Βλέποντας τη διαμορφωθείσα κατάσταση ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Γιάννης Χριστόπουλος, άλλαξε το σχήμα της ομάδας του σε 4-4-2 από 4-2-3-1. Στην κορυφή Μάντζιος και Γιακουμάκης. Η πρώτη καλή στιγμή των Βοιωτών χάθηκε στο 28' με το σουτ του Καραχάλιου που πέρασε άουτ, ενώ στο 45'+2' το πολύ καλό σουτ του Νιάς από κοντά έδιωξε ο Σωτηρίου. Οι "πράσινοι" ανέβασαν ρυθμούς μετά το 25', αλλά η εστία του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων δεν παραβιάστηκε. Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Λεβαδειακό να έχει 6 τελικές, οι 4 προς την εστία, ενώ οι Κρητικοί 4 τελικές, εκ των οποίων οι 3 προς την εστία.
Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, τα δεδομένα δεν εξελίχθηκαν με τον επιθυμητό τρόπο για τον Πλατανιά. Ο Γιάννης Στάθης δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 50' (η πρώτη ήταν στο 45'+1') και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ο Παράσχος "θυσίασε" τον Μανούσο και πέρασε στο ματς άλλο δεξί μπακ, τον Αποστολόπουλο, στο 3-5-1. Ο Χριστόπουλος είδε τον Μάντζιο στο 54' να τραυματίζεται και έχασε ένα βασικό του όπλο. Με την είσοδο του Καραμπουέ οι Βοιωτοί έπαιξαν 3-4-3 με τον Νιάς στην κορυφή!

Στο 64' ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, για μαρκάρισμα του Στανισάβλιεβιτς στον Γιακουμάκη. Ο Σέρβος όχι μόνο δεν έκανε αντικανονικό μαρκάρισμα, αλλά δέχτηκε και κίτρινη κάρτα. Στο 65' ο Τόνι Σίλβα το εκτέλεσε εύστοχα και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Σπουδαίες φάσεις για την ισοφάριση όμως δεν έγιναν, ενώ στο 83' η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, όταν ο Καραχάλιος δέχτηκε και αυτός δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Ο Πλατανιάς θα μπορούσε μάλιστα στο φινάλε να φτάσει και σε τρίτο γκολ, αλλά το καταπληκτικό μακρινό σουτ του Γιορέντε έδιωξε σε κόρνερ ο Ναμάσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου