Τελευταία Νέα

19/3/17

25η Aγωνιστική Super League : Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος από τον ΠΑΣ στο "Θ. Κολοκοτρώνης", όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να βρει απάντηση με τον Μανιά στο 70' στο γκολ του Ζάιρο από το 27', για το τελικό 1-1 στην Τρίπολη. 
Τον ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε ο Αστέρας στην Τρίπολη για την 25η αγωνιστική της Super League, με τους γηπεδούχους να αναζητούν ένα τρίποντο προκειμένου να ξεμπλέξουν από πιθανά σενάρια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και τους φιλοξενούμενους να επιθυμούν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην βαθμολογία.
Μετά από 24 αγωνιστικές στη Super League ο Αστέρας είχε συγκεντρώσει 21 βαθμούς, καταλαμβάνοντας την 13η θέση της κατάταξης, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα με 33 βρισκόταν στην 9η.
Σημαντική απουσία για την ομάδα της Τρίπολης ήταν ο Ματίας Ιγκλέσιας. Ο Αργεντινός μέσος αποβλήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα στη Λιβαδειά, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με το Λεβαδειακό για την 24η αγωνιστική της Super League, κι έως εκ τούτου δεν ήταν διαθέσιμος. Ατυχία με τον Χαμντανί, που στην προθέρμανση αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και τη θέση του στο βασικό σχήμα πήρε ο Δημούτσος.
Από την πλευρά του, ο τεχνικός της ομάδας των Ιωαννίνων, Γιάννης Πετράκης, δεν μπορούσε να υπολογίζει στον Απόστολο Σκόνδρα και τον Ιγκόρ Φελίπε Βιντάλ, καθώς αμφότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Αντίθετα ο Έλληνας τεχνικός είχε ξανά στην διάθεση του τον Νίκο Καρανίκα ο οποίος επέστρεψε από τιμωρία τριών αγωνιστικών.
Ζάιρο και Μανιάς βρήκαν δίχτυα στην αναμέτρηση για το τελικό 1-1, που αφήνει περισσότερο ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους. Ο Αστέρας συνολικά είχε καλύτερη παρουσία αλλά όχι και τις λύσεις επιθετικά για να φτάσει στη νίκη. Οι Αρκάδες θα πρέπει να ψάξουν κι άλλους βαθμούς στα ματς που απομένουν για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών), Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
 Συνθέσεις:
Αστέρας (Βεργέτης): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Γκαϊντούτσεκ (54' Κώτσιρας), Σέλιν, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Μάσα (78' Κυριακόπουλος), Καλτσάς (39' Ιωαννίδης), Μανιάς.
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπουκουβάλας (90+1' Καρανίκας), Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες (82' Κοροβέσης), Λίλα, Τζημόπουλος, Ακόστα, Γιάκος, Ζάιρο, Κόντε (66' Κοζορώνης). 
Γκολ: 70' Μανιάς / 27' Ζάιρο
Κάρτες: 19' Γκαϊντούτσεκ / 45+1' Λίλα, 53' Μπουκουβάλας, 67' Ακόστα, 80' Μπέριος, 89' Ζάιρο
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Με διάθεση να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων από νωρίς μπήκε στο ματς ο Αστέρας. Και τα κατάφερε, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Δυσκολευόταν ωστόσο να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ μέσα από την αντίπαλη περιοχή και όποτε το κατάφερνε η αντίπαλη άμυνα έβρισκε τρόπο να αντιδρά, εύκολα ή δύσκολα.
Παιχνίδι υπομονής έπαιζαν οι φιλοξενούμενοι, θέλοντας πρώτα να εξασφαλίσουν το μηδέν στα μετόπισθεν, ψάχνοντας ένα γκολ μέσα από κόντρα επίθεση ή εκμεταλλευόμενοι μια πιθανή αδράνεια στην άμυνα του Αστέρα.
Η στιγμή αυτή ήρθε στο 27ο λεπτό, όταν Γκαϊντούτσεκ και Σελίν αντέδρασαν κάκιστα σε μια εκτέλεση πλαγίου, άφησαν τον Κόντε να ελιχθεί στην γραμμή του άουτ και ο Ισπανός δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει την ασίστ στον Ζάιρο, που δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει εξ επαφής τον Ντοναρούμα για το 0-1.
Προσπάθησε να αντιδράσει ο Αστέρας, ο Βεργέτης άλλαξε σύστημα και πέρασε τον Ιωαννίδη στο πλάι του Μανιά από το 39', όμως ο ΠΑΣ είχε σε εξαιρετική μέρα τον Πασχαλάκη που "κατέβασε ρολά" σε 2-3 περιπτώσεις κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του μέχρι και την ολοκλήρωση των πρώτων 45 λεπτών στο "Θ. Κολοκοτρώνης".
Το δεύτερο μέρος είχε μπόλικη τακτική και αλλαγές προσώπων από τους δύο προπονητές, με τον Βεργέτη να δικαιώνεται για την επιλογή του να ρίξει στο ματς τον νεαρό Κώτσιρα. Στο 70', ο δεξιός μπακ του Αστέρα πάτησε περιοχή και γύρισε στον Μανιά που με δεξί σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πασχαλάκη ισοφαρίζοντας σε 1-1. Δίκαιη εξέλιξη με βάση την εικόνα της αναμέτρησης, καθώς οι γηπεδούχοι πίεσαν από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκεστεί σε παθητικό ρόλο.
Οι Αρκάδες έψαξαν και δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ο ΠΑΣ συνέχισε να κοιτάζει περισσότερο την άμυνα του και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου στο "Θ. Κολοκοτρώνης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου