Τελευταία Νέα

19/3/17

25η Aγωνιστική Super League : Ξάνθη - Λεβαδειακός 2-2

O Λεβαδειακός, παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) απ' τα Πηγάδια. Δοκάρι για τους Ακρίτες στο 69' με τον Θοδωρή Βασιλακάκη.
H Ξάνθη υποδέχθηκε τον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, με τις δύο ομάδες να χρειάζονται τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι Ακρίτες ήθελαν το "τρίποντο" για να παραμείνουν σε τροχιά πλέι οφ, ενώ οι Βοιωτοί έψαχναν την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα για να απομακρυνθούν απ' την επικίνδυνη ζώνη.
Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προηγήθηκε δύο φορές, όμως οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισαν σε ισάριθμες περιπτώσεις, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάρλος Μιλιάζες, ο οποίος μοίρασε τις δύο ασίστ στους συμπαίκτες του.
Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, ακόμα κι ο βαθμός της ισοπαλίας είναι σημαντικός για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι βρίσκονται στο +3 απ' τη ζώνη του υποβιβασμού, ευελπιστώντας πως αυτή η ισοπαλία θα προσφέρει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Απ' την άλλη πλευρά, η Ξάνθη είδε την απόστασή της απ' την πεντάδα να αυξάνεται, παρουσιάζοντας για δεύτερη σερί αγωνιστική προβληματική εικόνα.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Κέρκυρα. Οι Αλφρέδο Μεχία, Τζόρτζιε Λάζιτς και Δημοσθένης Μπαξεβανίδης προτιμήθηκαν αντί των Κασά Καμαρά, Αντριάν Λουσέρο και Αριστοτέλη Καρασαλίδη, ενώ ο Σαλιμό Σιλά πήρε τη θέση του τιμωρημένου Γουάλας.
Στον αντίποδα, ο Γιάννης Χριστόπουλος αντιμετώπισε αρκετές προβλήματα τραυματισμών, αλλά και τιμωριών, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε μία πειραματική ενδεκάδα. Ο Δημήτρης Μαχαίρας πήρε τη θέση του Μπάιγ Ιμπραϊμά Νιάς στη μεσαία γραμμή, ο Πραξιτέλης Βούρος προτιμήθηκε για το δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Σουμπίνιο επιλέχθηκε αντί του Ζεζίνιο προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στους Βοιωτούς.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Ξάνθη FC Arena
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Βοηθοί: Βασίλειος Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής), Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου)
4ος: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης (79' Σολτάνι), Λισγάρας, Φλίσκας, Σιλά (60' Λουσέρο), Μεχία (60' Πιζέλι), Ντε Λούκας, Βασιλακάκης, Λάζιτς, Τριάδης, Γιουνές.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος, Ουόν, Μαχαίρας, Μιλιάζες, Μαχαίρας (85' Ζεζίνιο), Καλτσάς, Σουμπίνιο (68' Γιακουμάκης), Τόνι Σίλβα (89' Λάτσι), Γιουσούφ, Βασιλείου.
Γκολ:  5' πεν. Γιουνές, 30' Λάζιτς / 28' Βασιλείου, 47' Σίλβα
Κίτρινες: 45' Σιλά / 76' Καλτσάς, 76' Βασιλείου, 95' Ναμάσκο
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πριν καν συμπληρωθούν 5 λεπτά στην αναμέτρηση, πήρε το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χαμζά Γιουνές. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος για σπρώξιμο μέσα στην μεγάλη περιοχή απ' τον Εντουίν Ουόν. Οι Ακρίτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, αλλά πέρα από ένα μακρινό σουτ του Τζόρτζιε Λάζιτς στο 9ο λεπτό, δεν κατάφερα να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Ναμάσκο.
Οι Βοιωτοί, μετά το 15ο λεπτό, ανέβασαν ρυθμούς, αλλά σε δύο περιπτώσεις (17', 20') ο Στέλιος Βασιλείου δεν τελείωσε σωστά τη φάση. Τελικά, στην... τρίτη και φαρμακερή, ο επιθετικός του Λεβαδειακού ισοφάρισε σε 1-1. Ο Κάρλος Μιλιάζες έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Φλίσκα, κατέληξε στον Βασιλείου, κι αυτός με σουτ στην κίνηση από κοντινή απόσταση νίκησε τον Ζίβκοβιτς.
Παρ' όλα αυτά, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις δύο λεπτά, αφού στο 30' ο Λάζιτς με κεφαλιά απ' το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από σέντρα του Γιουνές απ' τα δεξιά, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του. Οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου, προσπάθησαν να ξεπεράσουν την... ψυχρολουσία, πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά στο 35' ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ το φαλταριστό σουτ του Τόνι Σίλβα. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, η Ξάνθη έψαξε και τρίτο γκολ, αλλά τα σουτ των Γιουνές (43') και Τριάδη (44') δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό, οι Βοιωτοί αιφνιδίασαν τους Ακρίτες και έφεραν το ματς στα ίσα με σκόρερ τον Τόνι Σίλβα. Ο Κάρλος Μιλιάζες έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Σίλβα βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης και νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το 2-2. Οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου διατήρησαν τα ηνία του αγώνα και έχασαν ακόμα μία καλή στιγμή με τον Σίλβα στο 56', αλλά το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω απ' το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ της Ξάνθης.
Στο 60ο λεπτό, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε διπλή αλλαγή, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Αντριάν Λουσέρο και Μάρκος Πιζέλι προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Η είσοδος των δύο ποδοσφαίριστων βοήθησε τους Ακρίτες, οι οποίοι βρέθηκαν μία "ανάσα" απ' το 3-2 στο 69', όμως το πλασέ στην κίνηση του Θοδωρή Βασιλακάκη, ύστερα από γύρισμα του Πιτσέλι, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Ναμάσκο.
Μετά το 70', οι πολλές αλλαγές και οι διακοπές έριξαν αισθητά το ρυθμό του αγώνα. Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι κυνήγησαν το πολυπόθητο γκολ, αλλά οι Βοιωτοί διαχειρίστηκαν το θετικό αποτέλεσμα και έφυγαν απ' τα Πηγάδια με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου