Τελευταία Νέα

28/11/18

Τα αποτελέσματα των 5ων ματς των ομίλων Α,B,C και D του Champions League!


Τα αποτελέσματα των 5ων ματς των ομίλων Α,B,C και D του Champions League!



Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε το μεγάλο ντέρμπι με την Λίβερπουλ (2-1) και στέλνει τους "κόκκινους" σε τελικό... επιβίωσης κόντρα στην Νάπολι. Γκολ-λύτρωση για Τότεναμ κόντρα στην Ίντερ με τον Έρικσεν.Η Ατλέτικο επιβλήθηκε 2-0 της Μονακό και τσέκαρε το εισιτήριο για τους "16" του Champions League ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε η Λοκομοτίβ την Γαλατάσαραϊ και ελπίζει ακόμα για έξοδο στο Europa.

Ομιλος A:
Ατλέτικο Μαδρίτης - Μονακό 2-0
O νόμος του ισχυρού βρήκε απόλυτη εφαρμογή στο "Wanda Metropolitano" το βράδυ της Τετάρτης, με την Ατλέτικο να επικρατεί 2-0 της παραπαίουσας σε Γαλλία και Ευρώπη Μονακό και να εξασφαλίζει μαθηματικά το εισιτήριο για την νοκ-άουτ φάση του Champions League από την 5η κιόλας αγωνιστική.
Ο Κόκε άνοιξε το σκορ για τους "ροχιμπλάνκος" με τη συμπλήρωση 87 δευτερολέπτων από την πρώτη σέντρα για να πανηγυρίσει το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία τους στο Champions League (την ίδια ώρα η Μονακό δέχτηκε το πιο γρήγορο) ενώ ο Γκριεζμάν έκανε το 2-0 στο 24' με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από ωραία ατομική ενέργεια και ασίστ του Κορέα.
Το σκορ αυτό έμελε μάλιστα να είναι και το τελικό, με την Μονακό να έχει την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 83', αλλά τον πρώην φορ της Ατλέτικο, Φαλκάο (αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Ατλέτικο όταν μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι), να αστοχεί!
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Αρίας, Σάβιτς, Ερνάντες, Φιλίπε Λουίς, Ρόντρι, Τόμας, Κόκε (46' Βιτόλο), Λεμάρ (63' Κάλινιτς), Γκριεζμάν, Κορέα (69' Σαούλ).
ΜΟΝΑΚΟ: Μπενάγλιο, Μπιανκόνε, Ράτζι, Ζέμερσον, Μπαντιασίλ, Τσαντλί (63' Ντιόπ), Μασενγκό, Τίλεμανς, Γκολόβιν (Τουράμ-Ουλιέν), Γκραντσίρ, Σιλά (55' Φαλκάο).
Ντόρτμουντ - Μπριζ 0-0
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήθελε απλά να μη χάσει κόντρα στην Μπριζ για πιάσει από το χέρι την Ατλέτικο και να περάσουν μαζί την πύλη των νοκ-άουτ αγώνων του Champions League και το πέτυχε. Η πρωτοπόρος της φετινής Μπουντεσλίγκα, που έχει αφήσει μάλιστα εννέα βαθμούς πίσω της την Μπάγερν, δεν έθελξε με την απόδοσή της, όμως το 0-0 στην Βεστφαλία απέναντι στους Βέλγους έκανε τους οπαδούς της να χαμογελούν, βλεποντας την ομάδα τους να πρωταγωνιστεί φέτος σε όλες τις διοργανώσεις.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Πίστσεκ, Ντιαλό, Ακάντζι, Ζαγκαντού, Βιτσέλ, Ντάχουντ, Πούλισιτς, Ρόις, Ραφαέλ Γκερέιρο, Πάκο Αλκάθερ.
ΜΠΡΙΖ: Χόρβατ, Μάτα, Πουλέν, Μέχελε, Ντένσβιλ, Φόρμερ, Νακαμπά, Ντένις, Αμραμπάτ, Ουέσλεϊ, Βάνακεν.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:
Ατλέτικο Μαδρίτης - Μονακό  2-0 (2' Μπαντιασίλ(Aυτογκόλ), 24' Γκριεζμάν, / -)
Ντόρτμουντ  - Μπριζ 0-0 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1.  Ατλέτικο Μαδρίτης 12 (9-6)
2. Ντόρτμουντ 10 (8-2)
3. Μπριζ 5 (6-5)
4. Μονακό 1 (2-12)
Ομιλος B:
Αϊντχόφεν - Μπαρτσελόνα 1-2
H Μπαρτσελόνα "καθάρισε" την πρώτη θέση καθως πέρασε νικηφόρα από το Αϊντχόφεν επικρατώντας 2-1 της ουραγού του ομίλου PSV, με τον Μέσι να ανοίγει το δρόμο προς τη νίκη για τους "μπλαουγκράνα" με υπέροχη ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή και τον Πικέ να γράφει το 2-0, για να γίνει ο πρώτος σκόρερ αμυντικός στην ιστορία της Μπαρτσελόνα στο Champions League (έφτασε τα 11 γκολ, με τον Ρόναλντ Κούμαν να μένει στα 10). Το μόνο που κατάφεραν οι Ολλανδοί ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο τελευταίο δεκάλεπτο με εξαιρετική κεφαλιά του Ντε Γιονγκ.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ζουτ, Ντούμφρις, Σβάαμπ, Βίρχεβερ, Ανχελίνιο, Ροσάριο, Χέντριξ, Λοσάνο, Γκονσάλο Περέιρο, Μπέρχβιν, Ντε Γιόνγκ.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Νέλσον Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Βιδάλ, Ντεμπελέ, Μέσι, Φιλίπε Κοουτίνιο.
Τότεναμ - Ίντερ 1-0
Η Ίντερ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του "Γουέμπλεϊ" έχοντας ως μοναδικό στόχο να μη χάσει για κάνει άλμα πρόκρισης για τους "16" του Champions League και να πανηγυρίσει μία επιτυχία που της λείπει εδώ και χρόνια, ενώ στον αντίποδα η Τότεναμ ήξερε πως η νίκη ήταν μονόδρομος. Για 79 λεπτά οι "νερατζούρι" ήταν εκείνοι που χαμογελούσαν καθώς άντεχαν στην πίεση (ασφυκτική σε κάποια διαστήματα) των Λονδρέζων, όμως στο 80' όλα ανατράπηκαν, με τους παίκτες του Ποτσετίνο να βρίσκουν το γκολ που έψαχναν με μανία! Δράστης ο Έρικσεν που εκτέλεσε με σουτ μέσα από την περιοχή τον Χαντάνοβιτς, με το 1-0 να φέρνει τις δύο ομάδες ισόβαθμες αλλά τους Λονδρέζους να έχουν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία (είχαν χάσει με 2-1 στο Μιλάνο).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Οριέ, Βερτόνχεν, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Γουίνκς, Σισοκό, Λούκας Μόουρα, Λαμέλα, Ντέλε Άλι, Κέιν.
ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Ασαμόα, Βεσίνο, Μπρόζοβιτς, Πολιτάνο, Ναϊνγκολάν, Πέρισιτς, Ικάρντι.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:
Αϊντχόφεν - Μπαρτσελόνα 1-2 (82' Ντε Γιονγκ / 61' Μέσι, 70' Πικέ)
Τότεναμ - Ίντερ 1-0 (80' Έρικσεν)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. Μπαρτσελόνα 13 (10-4)
2. Τότεναμ 7 (8-9)
3. Ίντερ 7 (5-6)
4. Αϊντχόφεν 1 (5-12)

Ομιλος C:

Παρί Σεν Ζερμέν - Λίβερπουλ 2-1

Ντέρμπι με τα... όλα του ήταν αυτό που έλαβε χώρα στο "Παρκ Ντε Πρενς", με τις Παρί Σεν Ζερμέν και Λίβερπουλ να τα δίνουν όλα (αμέτρητες οι προσωπικές μονομαχίες και μεγάλη ένταση στο παιχνίδι) και τους παίκτες του Τούχελ να επικρατούν στο φινάλε.
Ο Μπερνάτ στο 13' και ο 37' στο Νεϊμάρ τιμώρησαν τους "κόκκινους" για τις αμυντικές τους ολιγωρίες δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα τους, με τον "Νέι" να γίνεται μάλιστα ο πρώτος Βραζιλιάνος σκόρερ στην ιστορία του Champions League με 31 γκολ, αφήνοντας στη 2η θέση τον Κακά (30 γκολ) και στην τρίτη τον Ριβάλντο (27 γκολ).
Η Λίβερπουλ κατάφερε να μειώσει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με εύστοχο πέναλτι του σπεσιαλίστα Μίλνερ, ομως στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι και πλέον το Λίβερπουλ-Νάπολι στο "Άνφιλντ" αποκτά τον χαρακτήρα τελικού.
Ποια είναι τα σενάρια; Η Παρί Σεν-Ζερμέν περνά εάν νικήσει στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα. Η Λίβερπουλ περνά εάν νικήσει τη Νάπολι στο "Anfield" με 1-0 ή με πάνω από ένα γκολ διαφορά. Η Νάπολι περνά εάν δεν χάσει στο Λίβερπουλ. Σε τριπλή ισοβαθμία Νάπολι - Λίβερπουλ - Παρί, μένει εκτός η Λίβερπουλ.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Μπουφόν, Κέχρερ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Βεράτι, Ντι Μαρία, Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Καβάνι.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Γκόμεζ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ, Ρομπέρτο Φιρμίνο.
Νάπολι - Ερυθρός Αστέρας 3-1
Η Νάπολι μπήκε όπως έπρεπε στο ματς και στο 6' ο Μέρτενς έχασε την ευκαιρία με τακουνάκι, για να έρθει το γκολ στο 11': Κόρνερ του Ινσίνιε, κεφαλιά του Μαξίμοβιτς και ο Χάμσικ το 1-0 από κοντά. Στο επόμενο λεπτό ο Ινσίνιε δεν τα κατάφερε με κεφαλιά και στο 28' ο Κουλιμπαλί ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την αντεπίθεση με την κεφαλιά που απέκρουσε ο Μπόριαν. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κυριαρχούσε σε απόλυτο βαθμό και πλησίαζε συνεχώς στο 2-0, το οποίο έγινε στο 33' με τον Μέρτενς μετά το άψογο γύρισμα του Φαμπιάν Ρουίθ. Και το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο στο ημίχρονο αν ο Βέλγος ή ο Καγιεχόν δεν έχαναν ευκαιρίες (38', 41').
Οι Ναπολιτάνοι μπήκαν το ίδιο δυνατά και στην επανάληψη, με αποτέλεσμα στο 52' ο Χάμσικ να περάσει ωραία για τον Μέρτενς και αυτός τελείωσε όπως έπρεπε για το 3-0. Αν οι Παρτενοπέι κρατούσαν αυτό το σκορ θα προκρίνονταν στους "16" ακόμη και αν έχαναν με 1-0 από τη Λίβερπουλ στην τελευταία αγωνιστική, αλλά στο 57' ο Μάριν έκανε μαγική ασίστ για τον Μπεν, ο οποίος μείωσε σε 3-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Μακσίμοβιτς, Ραούλ Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Χάμσικ, Αλάν, Καγιεχόν, Φαμπιάν Ρουίθ, Ινσίνιε, Μέρτενς.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπόριαν, Σρνιτς, Μπάμπιτς, Ντέγκενεκ, Ρόντιτς, Γκόμπελιτς, Κρίστιτσιτς, Μπεν, Μάριν, Σίμιτς, Στολίκοβιτς.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:
Παρί Σεν Ζερμέν - Λίβερπουλ 2-1 (13'  Μπερνάτ, 37' Νεϊμάρ / 45+1' πεν. Μίλνερ
Νάπολι - Ερυθρός Αστέρας 3-1 (11' Χάμσικ, 34', 52' Μέρτενς / 57' Μπεν)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. Νάπολι 9 (7-4)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 8 (13-8)
3. Λίβερπουλ 6 (8-7)
4. Ερυθρός Αστέρας 4 (4-13)
Ομιλος D:

Λοκομοτίβ Μόσχας - Γαλατάσαραϊ 2-0
Η κατάρα που κουβαλούσε από την αρχή του φετινού Champions League η Λοκομοτίβ Μόσχας και η οποία την ήθελε να μετράει μόνο ήττες (4 στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές) έλαβε τέλος.
Και αυτό γιατί επιβλήθηκε με 2-0 εντός έδρας της Γαλατάσαραϊ με τα τέρματα των Κριχόβιακ στο 43' (σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που βρήκε σε πόδι αντιπάλου και ξεγέλασε τον τερματοφύλακα) και Ιγκνάτιεβ στο 54' (πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής), με το πρώτο της τρίποντο στη διοργάνωση να της επιτρέπει να ελπίζει πως θα "κλέψει" την 3η θέση από τους Τούρκους που οδηγεί στο Europa League.
Πόρτο και Σάλκε "κλείδωσαν" ήδη την πρόκριση για τα νοκ-άουτ ματς μετά την ήττα της Γαλατάσαραϊ ενώ η ΑΕΚ έμεινε πλέον η μοναδική ομάδα από τις 32 της διοργάνωσης που δεν έχει πάρει ακόμα βαθμό στις πρώτες πέντε αγωνιστικές.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ: Γκιγιέρμε, Ιγκνατίεβ, Κβιρκβέλια, Τσόρλουκα, Ρίμπους, Κριχόβιακ, Ντενίσοβ, Α. Μίραντσουκ,  Αλ. Μίραντσουκ (77' Μπαρίνοβ), Φαρφάν (90' Ρότενμπεργκ), Σμόλοβ (88' Έντερ)
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Λινές (89' Μαριάνο), Καμπάκ, Αζίζ, Ναγκατόμο, Εντιαγέ (68' Ινάν), Ντονκ, Φερνάντο (59' Φεγκουλί), Ονιεκούρου, Ροντρίγκες, Ντερντιγιόκ
Πόρτο - Σάλκε 3-1
Η νίκη της Λοκομοτίβ επί της Γαλατάσαραϊ στη Μόσχα επέτρεψε στις Πόρτο και Σάλκε να πανηγυρίσουν πρόωρα την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League, με τους οπαδούς των "δράκων" να παίρνουν πάντως και δεύτερη χαρά. Αυτή ήρθε μέσα από την αναμέτρηση του "Ντραγκάο", με τους Πορτογάλους να επικρατούν με 3-1 χάρη σε ένα επιθετικό ξέσπασμα διάρκειας τεσσάρων λεπτών (Μιλιτάο στο 52' και Κορόνα στο 55' την έκαναν ουσιαστικά αφεντικό στο ματς) και να κλειδώνουν την πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερη την ομάδα από το Γκελζενκίρχεν.. 
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάχι Περέιρα, Φελίπε, Έντερ Μιλιτάο, Αλέξ Τέλες, Έκτορ Ερέρα, Ντανίλο, Όλιβερ Τόρες, Χεσούς Κορόνα, Μαρεγκά, Μπραχιμί.
ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Καλιτζούρι, Σταμπουλί, Νάλντο, Νάστασιτς, Μεντίλ, Όσκαρ Μασκαρέλ, Μπενταλέμπ, Κονοπιλάνκα, Σκρζίμπσκι, Ντι Σάντο.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 4ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:
Λοκομοτίβ Μόσχας - Γαλατάσαραϊ 2-0 (43' Κριχόβιακ, 54' Ιγκνατίεβ/ -)
Πόρτο - Σάλκε 3-1 (52' Έντερ Μιλιτάο, 55' Χεσούς Κορόνα, 94' Μαρενγκά / 88' πεν. Μπενταλέμπ)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. Πόρτο 13 (12-4)
2. Σάλκε 8 (5-4)
3. Γαλατάσαραϊ 4 (3-5)
4. Λοκομοτίβ Μόσχας 3 (4-11)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου