Τελευταία Νέα

27/11/18

Τα αποτελέσματα των 5ων ματς των ομίλων Ε,F,G και H του Champions League!

Τα αποτελέσματα των 5ων ματς των ομίλων Ε,F,G και H του Champions League!

Με τους Ρόμπεν, Λέβα σε κέφια, οι Βαυαροί άφησαν για λίγο πίσω τους την γκρίνια, διέλυσαν 5-1 την Μπενφίκα και θέλουν έναν βαθμό για να κλειδώσουν την κορυφή.Το γκολ του Τάισον στις καθυστερήσεις κόντρα στη Χόφενχαϊμ (3-2) χάρισε στη Σαχτάρ την πρώτη νίκη στον όμιλο και με τρίποντο κόντρα στη Λυών περνά στην επόμενη φάση! H Σίτι τα βρήκε... ξανά σκούρα κόντρα στη Λυών, ωστόσο το γκολ ισοφάρισης (2-2) του Aγουέρο την έστειλε στους «16» της διοργάνωσης. Σε μπελάδες οι Γάλλοι!Η La Liga φέτος μπορεί να μην της πάει καλά, αλλά η Ρεάλ πέρασε με 2-0 από τη Ρώμη, κλείδωσε την 1η θέση και κρίθηκε για 27η φορά στις 27 που έχει παίξει σε όμιλο.Η Πλζεν βρέθηκε να χάνει από την ΤΣΣΚΑ, έχασε πέναλτι όμως γύρισε το ματς στην Μόσχα (1-2) και είναι μια ανάσα από το Europa League.Η Γιουβέντους επιβλήθηκε 1-0 της Βαλένθια στο Τορίνο και την τελευταία αγωνιστική τσεκάρει την πρωτιά. Στο Europa οι Νυχτερίδες.Με γκολ του Φελαϊνί στο 91' η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λύγισε 1-0 την Γιουνγκ Μπόις στο Old Trafford και τσέκαρε το εισιτήριο για τους «16».


Ομιλος E:

Η ΑΕΚ γνώρισε άλλη μία ήττα (0-2) από τον Άγιαξ για την 5η αγωνιστική του Champions League, έχοντας κορυφαίο τον Μπακάκη. Ο Τάντιτς τα γκολ του  Άγιαξ. 'Εσβησαν και οι αμυδρές ελπίδες που είχε η Ένωση για να προκριθεί στο Europa League!
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο (73’ Μπογέ), Χουλτ, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Μάνταλος (78’ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Πόνσε (81’ Γιακουμάκης).
ΆΓΙΑΞ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Ντε Λιχτ, Βέμπερ, Ντε Μπέκ (86’ Λάμπιαντ), Νέρες, Τάντιτς, Μαζράουι(81’ Κρίστενσεν), Μπλιντ, Σένε, Ντε Γιόνγκ, Ντόλμπεργκ (62’Χούντελαρ).
Μπενφίκα - Άγιαξ 5-1
Με τον Ρόμπεν να σκοράρει τα πρώτα τέρματα η Μπάγερν έκανε συντρίμμια με 5-1 την Μπενφίκα και διατήρησε την πρώτη θέση στον όμιλο. 
Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης... Έτσι την στιγμή που στην Μπουντεσλίγκα βρίσκεται εννιά πόντους πίσω από την πρώτη θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κάνει αυτό που πρέπει. 

Αυτό έκανε και χθες, φιλοδωρώντας με πέντε γκολ την Μπενφίκα σε μια μεγάλη νίκη 5-1. Ρόμπεν και Λεβαντόφσκι έκαναν την... περισσότερη δουλειά για τους Βαυαρούς σκοράροντας από δύο γκολ. Ο πρώτος στο 13ο λεπτό με πανέμορφη ενέργεια έκανε το 1-0 και στο 30ο λεπτό το 2-0 για τους γηπεδούχους. 

Έξι λεπτά αργότερα ο Λεβαντόφσκι έκανε το 3-0, με την Μπενφίκα να μειώνει σε 3-1 με τον Φερνάντες στο 46ο λεπτό. Ο «Λεβα» έκανε το 4-1 στο 51ο λεπτό και ο Ριμπερί στο 76ο λεπτο το τελικό 5-1. 

Με τη νίκη αυτή η Μπάγερν διατήρησε την πρώτη θέση και θέλει έστω και ισοπαλία στο Άμστερνταμ για να κερδίσει την πρωτιά στον όμιλο. 
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Μπάγερν (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Μπόατενγκ, Ζίλε, Αλάμπα, Ραφίνια, Κίμιχ, Μίλερ (81’ Γου), Γκορέτσκα, Ριμπερί (78’ Βάγκνερ), Ρόμπεν (72’ Ρενάτο Σάντσες), Λεβαντόφσκι.
Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλμέιντα, Γκριμάλντο, Ρουμπέν Ντίας, Κόντι, Φέισα (76’ Σεμέντο), Πίτσι (66’ Ζέντσον), Γκάμπριελ, Ράφα Σίλβα, Τσέρβι, Ζόνας (59’ Σεφέροβιτς).
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 5ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:
ΑΕΚ  - Άγιαξ  0-2 (- /68',72' Τάντιτς)
Μπάγερν Μονάχου - Μπενφίκα 5-1 (13',30' Ρόμπεν, 36',51' Λεβαντόφσκι, 76' Ριμπερί /46'Φερνάντες)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. Μπάγερν Μονάχου 13 (12-2)
2. Άγιαξ 11 (8-2)
3. Μπενφίκα 4 (9-7)
4. ΑΕΚ 0 (2-12)
Ομιλος F:
Χόφενχαϊμ - Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-3 
Το γκολ του Τάισον στις καθυστερήσεις κόντρα στη Χόφενχαϊμ (3-2) χάρισε στη Σαχτάρ την πρώτη νίκη στον όμιλο και με τρίποντο κόντρα στη Λυών περνά στην επόμενη φάση!  
Η Σαχτάρ έκανε στη Γερμανία την πρώτη φετινή της νίκη στον όμιλο, ωστόσο το τρίποντο αυτό την έβαλε γερά στη μάχη της πρόκρισης. Οι Ουκρανοί επικράτησαν 3-2 της Χόφενχαϊμ και με νίκη επί της Λυών εντός θα βρεθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι θέλουν νίκη στην Αγγλία και ήττα της Σαχτάρ για την... 3η θέση! Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και σε ένα δίλεπτο πέτυχαν ισάριθμα γκολ. Στο 13' ο Ισμαϊλι πέτυχε το 1-0 και στο 15 ο Τάισον διπλασίασε τα τέρματα. Ωστόσο, οι Γερμανοί απάντησαν άμεσα, ο Κράμαριτς στο 17' μείωσε σε 2-1 και στο 40' ο Ζούμπερ έφερε το ματς στα ίσα. Ομως η αποβολή του Σζάλαϊ στο 59΄ έδωσε στους Ουκρανούς την ευκαιρία να πάρουν τον έλεγχο. Η πίεση ήταν ασφυκτική και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τάισον διαμόρφωσε το 3-2.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Χόφενχαϊμ: Μπάουμαν, Νόρντβεϊτ (84' Γκρίλιτς), Βογκτ, Μπίτσακσιτς, Καντέραμπεκ, Ζούμπερ (77' Νέλσον), Σουλτς (84' Γκρίφο), Ντεμιρμπάι, Σζαλάι, Κράμαριτς, Μπελφοντίλ.
Σαχτάρ: Πιατόβ, Κρίβτσοβ, Ισμαϊλι, Κχοτσολάβα, Ματβιγιένκο, Στεπανένκο (77' Πάτρικ), Ταϊσον, Κοβαλένκο (85' Ντεντίνιο), Νταντσένκο (94' Μπούτκο), Μαϊκόν, Ζούνιορ Μοράες.
Λιόν - Μάντσεστερ Σίτι 2-2
H Σίτι τα βρήκε... ξανά σκούρα κόντρα στη Λυών, ωστόσο το γκολ ισοφάρισης (2-2) του Aγουέρο την έστειλε στους «16» της διοργάνωσης. Σε μπελάδες οι Γάλλοι!
Στο Ετιχαντ υπέστη την μοναδική της ήττα στον 6ο όμιλο, ενώ στη Γαλλία η Σίτι τα βρήκε ξανά σκούρα. Η Λυών της έκανε τη ζωή δύσκολη, αλλά τελικώς ένα γκολ του Αγουέρο έστειλε τη Μάντσεστερ στους «16» και τη Λυών στην Ουκρανία να ψάχνει... βαθμό! Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, αλλά σε δυο περιπτώσεις με Ντεπάι και Κορνέ (δοκάρι) δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Η Μάντσεστερ απάντησε με τον Σανέ, αλλά ούτε αυτός βρήκε στόχο. Στο 28' η Λυών έχασε μεγάλη ευκαιρία, ο Κορνέ βρέθηκε φάτσα με το γκολ, αλλά ο Λαπόρτ έκανε εντυπωσιακό κόψιμο. Ωστόσο, στο 55' ο Κορνέ με εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Η απάντηση της Σίτι ήταν άμεση και στο 62' ο Λαπόρτ έφερε το ματς στα ίσα με κεφαλιά. Η Λυών αγκάλιασε την πρόκριση στο 81' πάλι με τον Κορνέ, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 2-1. Ωστόσο, ο Αγουέρο στο 83' με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-2, σκοράροντας έτσι στα έξι τελευταία εκτός έδρας ματς για το Champions League. 
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Λυών (Ζενεσιό): Λόπες, Μαρσέλο, Ράφαελ (74' Τετέ), Μαρσάλ, Μεντί, Ντεναγιέρ, Ντομπελέ, Αουάρ, Ντεπάι, Φεκίρ (84' Τραορέ), Κορνέ (89' Τεριέ).
Μαν. Σίτι (Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ, Στόουνς, Σίλβα, Φερναντίνιο, Μαχρέζ, Ζιντσένκο, Αγουέρο (90' Φόντεν), Στέρλινγκ, Σανέ (71' Ντελφ).
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:
Χόφενχαϊμ - Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-3 (17' Κράμαριτς, 40' Ζούμπερ / 14' Ισμαϊλι , 15',90' Ταϊσον)
Λιόν - Μάντσεστερ Σίτι 2-2 (55',81' Κορνέ / 62'Λαπόρτ, 83'Αγουέρο)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. Μάντσεστερ Σίτι 10 (14-5)
2. Λιόν 7 (11-10)
3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 5 (7-15)
4. Χόφενχαϊμ 3 (10-12) 
Ομιλος G:
Ρόμα - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
Εντός συνόρων παραέχει τα… κάτω της φέτος η Ρεάλ, αλλά στο Champions League σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, δεν γίνεται παρά να είναι πάντα το μεγάλο αφεντικό. Και το επιβεβαίωσε στο «Ολίμπικο, όπου με το υπέρ της 0-2 καθάρισε δεύτερη φορά τη Ρόμα και κράτησε για τον εαυτό της την πρόκριση ως 1η από τον 7ο όμιλο, κάτι που δεν γίνεται πλέον να αλλάξει με τίποτα. 
Οι Ρωμαίοι μπήκαν καλύτερα, έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τον Κουρτουά να κατεβάζει ρολά, αλλά τα γκολ τα βρήκαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Μόντριτς έκανε σούπερ εμφάνιση και αποθεώθηκε από το αντίπαλο κοινό κατά την αλλαγή του. Το λάθος ωστόσο του Ολσεν και της άμυνας, έστειλε ολομόναχο τον Μπέιλ στην εστία και του έδωσε την ευκαιρία (47’) να φτάσει τα 16 τέρματα με τα λευκά στην Ευρώπη. Ο Λούκας Βάθκεθ (59’) εξ επαφής καθάρισε το τρίποντο και οι Μαδριλένοι μετρούν 27 στις 27 προκρίσεις από τα γκρουπ.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Ρόμα (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Ολσεν, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροβ, Φλορέντσι, Κριστάντε, Ν’Ζονζί (64’ Τσόριτς), Τζανιόλο (64’ Κάρσντορπ), Ελ Σαραουί (22’ Κλάιφερτ), Ουντέρ, Σικ
Ρεάλ Μαδρίτης (Σαντιάγο Σολάρι): Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσελο, Κρόος, Μόντριτς (80’ Βαλβέρδε), Γιορέντε, Λούκας Βάθκεθ, Μπέιλ (84’ Ασένσιο), Μπενζεμά (77’ Ντίαθ).
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Βικτόρια Πλζεν 1-2
Μαγική εικόνα' είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος για τη νίκη που πήρε η Πλζεν εκτός έδρας σε βάρος της ΤΣΣΚΑ, που έχασε απίθανες ευκαιρίες, το ματς και τις πιθανότητες για παρουσία στο Europa League αφού πρέπει να μην χάσει την τελευταία αγωνιστική στο Bernabeu.
Οι Ρώσοι μπήκαν με πολλή φόρα και προηγήθηκαν στο 10' με το πέναλτι του Βλάσιτς και στη συνέχεια, η μπάλα απλά δεν ήθελε να πάει μέσα και με κάποιο μαγικό τρόπο η Πλζεν έμενε στο παιχνίδι. Οι Τσέχοι μάλιστα έχασαν πέναλτι στο 44' καθώς ο Ακινφέεβ έπιασε το πέναλτι του Προχάτσκα. Ο ίδιος παίκτης όμως στο 56' ισοφάρισε με απίθανο πλασέ στο παραθυράκι για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στάθηκαν τυχεροί αλλά άντεξαν το νέο κύμα ευκαιριών της ΤΣΣΚΑ και πήραν την πραγματικά απίθανη νίκη στο 81' με την κεφαλιά του Χέιντα μετά τη σέντρα του Χροσόβσκι από αριστερά (1-2).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Ακινφέεβ, Ναμπάμπκιν, Σενίκοβ (46' Εφρέμοβ), Φερνάντες, Τσερνόβ, Μπεκάο, Βλάσιτς, Μπίστροβιτς, Σίγκουρντσον, Ομπλιάκοβ (72' Κουτσάεβ), Τσαλόβ (80' Ζαμαλετντίνοβ).
Βικτόρια Πλζεν (Πάβελ Βρμπα): Χρούσκα, Χούμπνικ, Ρέζνικ, Λιμπέρσκι (46' Κόπιτς), Χέιντα, Πετρζέλα (70' Χάβελ), Προχάτσκα, Κόβαρικ, Τσέρμακ, Χροσόβσκι, Τσόρι (80' Ρέζνιτσεκ).
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 7ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:
Ρόμα - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (- / 47' Μπέιλ , 59' Λούκας Βάθκεθ)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Βικτόρια Πλζεν 1-2 (10',Βλάσιτς (Πέν.) /56' Προχάτσκα, 81' Χέιντα)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. Ρεάλ Μαδρίτης 12 (12-2)
2. Ρόμα 9 (10-6)
3. Βικτόρια Πλζεν 4 (5-15)
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 (5-9) 
Ομιλος H:
Γιουβέντους - Βαλένθια 1-0
Η Γιουβέντους επιβλήθηκε 1-0 της Βαλένθια στο Τορίνο και την τελευταία αγωνιστική τσεκάρει την πρωτιά. Στο Europa οι Νυχτερίδες.
Εναν βαθμό ήθελαν οι Bianconeri για να κλείσουν θέση για τα νοκ-άουτ, όμως νίκησαν την Βαλένθια και με νίκη κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις την τελευταία αγωνιστική μπορούν να κρατήσουν το Νο1 του ομίλου. Τσεκ για το Europa League έκανε η ομάδα του Μαρθελίνο.
Κίνητρο είχε ο Κριστιάνο μετά την αποβολή στο πρώτο ματς στο Mestalla και πήρε δύο προσπάθειες στα πρώτα λεπτά και ο Κανσέλο στη συνέχεια δοκίμασε πλασέ με το εξωτερικό που πέρασε άουτ. Σε μια τρομερή φάση στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Σέζνι έκανε επέμβαση-μύθο στην κεφαλιά του Ντιακάμπι κρατώντας το «μηδέν» για την Μεγάλη Κυρία.
Ο Ρονάλντο είχε την πρώτη απειλή και στην επανάληψη με εκτέλεση φάουλ και στο 50' έγινε ουσιαστικός με ωραίες προσποιήσεις και πάσα πάρε-βάλε στον Μάντζουκιτς που είχε εύκολο έργο για το 1-0. Ο Ντιμπάλα, ξανά ο CR7 [121 γκολ, 38 ασίστ στο CL] και ο Μάντζουκις είχαν καλές στιγμές στη συνέχεια, με την Γιουβέντους να κρατά μάλλον άνετα το 1-0 μέχρι το τέλος.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 
Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο (46' Κουαδράδο), Ζοάο Κανσέλο, Ματουιντί, Πιάνιτς, Μπετανκούρ, Ρονάλντο, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (79' Ντάγκλας Κόστα).
Βαλένθια (Μαρθελίνο Γκαρθία): Νέτο, Γκάμπριελ, Γκαγιά, Ντιακαμπί, Βας, Παρέχο, Κοκλέν, Κοντογκμπιά (72' Σολέρ), Γκουέντες, Ροδρίγο (46' Γκαμεϊρό), Σάντι Μίνα (68' Μπατσουαγί).
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γιουνγκ Μπόις 1-0
Με γκολ του Φελαϊνί στο 91' η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λύγισε 1-0 την Γιουνγκ Μπόις στο Old Trafford και τσέκαρε το εισιτήριο για τους «16».
Η Γιουνάιτεντ ήξερε ότι αν η Βαλένθια χάσει από την Γιουβέντους η ίδια με νίκη θα έπαιρνε την πρόκριση στα νοκ-άουτ. Tελικά οι Κόκκινοι Διάβολοι την τσέκαραν αν και χρειάστηκαν τις καθυστερήσεις για να το καταφέρουν πετυχαίνοντας το πρώτο φετινό ευρωπαϊκό γκολ στο Old Trafford, σε μια φάση που ο Ζοσέ Μουρίνιο ξέσπασε σε μερικά μπουκάλια νερό. Στην τελευταία θέση και μαθηματικά πλέον η Γιουνγκ Μπόις.
Είχαν ρυθμό και όρεξη από την αρχή οι γηπεδούχοι, με τον Ράσφορντ να βγαίνει σε 3-4 περιπτώσεις από καλές προϋποθέσεις, όμως δεν κατάφερε να τελειώσει καμία φάση. Στο δεύτερο μέρος η Γιουνάιτεντ είχε καλή στιγμή με τον Ράσφορντ και τρομερή ευκαιρία με τον Φελαϊνί και ο Μουρίνιο πέρασε στο ματς Πογκμπά και Λουκάκου. Παρά το γεγονός αυτό οι φάσεις δεν είχαν συνέχεια για τους Κόκκινους Διαβόλους που είχαν την τύχη να βρουν επέμβαση-μύθο από τον Ντε Χέα και το χρυσό γκολ στο 91'. Ο Σο έκανε τη μακρινή μπαλιά, ο Λουκάκου πήρε την κεφαλιά για τον Φελαϊνί, ο οποίος σαν κανονικό σέντερ φορ, κάλυψε, γύρισε και εκτέλεσε στη γωνία για το τελικό 1-0.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια (72' Μάτα), Σμόλινγκ, Τζόουνς, Σο, Φελαϊνί, Μάτιτς, Φρεντ (64' Πογκμπά), Λίνγκαρντ (64' Λουκάκου), Μαρσιάλ, Ράσφορντ.
Γιουνγκ Μπόις (Ζεράρζο Σεονάνε): Μπάλμοος, Φον Μπέργκεν, Μπενίτο, Μ' Μπαμπού, Αλί Καμαρά, Σουλεϊμάνι (66' Φασνάχτ), Σο, Λοπέρ, Εμπισερ, Ν' Σαμέ (Ν' Γκαμπαλέου), Ασαλέ.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 8ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:
Γιουβέντους -Βαλένθια 1-0 (59' Μάντζουκιτς/ -)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γιουνγκ Μπόις 1-0 (90+1'Φελαϊνί / - )
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. Γιουβέντους 9 (7-2)
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7 (5-2)
3. Βαλένθια 5 (4-4)
4. Γιουνγκ Μπόις 1 (2-10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου