Τελευταία Νέα

26/1/16

Εθνική ομάδα Μπάσκετ : Η κλήρωση για το προολυμπιακά τουρνουά!

Το Μεξικό και το Ιράν είναι οι πρώτοι αντίπαλοι της Εθνικής Ανδρών στο Προολυμπιακό τουρνουά (4-10 Ιουλίου) που θα διεξαχθεί στο Τορίνο ενώ στο... βάθος παραμονεύει η Κροατία και η Ιταλία.
H εθνική Ανδρών θα αντιμετωπίσει το Μεξικό και το Ιράν στο Group A του Προολυμπιακού τουρνουά στο Τορίνο, με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Στο Group B θα αγωνιστούν οι διοργανωτές Ιταλοί με την Τυνησία και την Κροατία.

Οι δυο πρώτες ομάδες από κάθε Group προκρίνονται σε χιαστί-ημιτελικά. Ο νικητής του τελικού σε κάθε Προολυμπιακό τουρνουά θα παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει αρχικά το Ιράν (4/7), ακολουθεί ρεπό (5/7) ενώ στις 6/7 η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη θα τεθεί αντιμέτωπη με το Μεξικό.

Τα Προολυμπιακά Τουρνουά: 

Προολυμπιακό Σερβίας  (Kombank Arena, Βελιγράδι):

Group A
1. Σερβία
2. Ανγκόλα
3. Πουέρτο Ρίκο

Group B
1. Ιαπωνία
2. Τσεχία 
3. Λετονία

Προολυμπιακό Φιλιππίνων  (Mall of Asia Arena, Πασάι Σίτι):

Group A
1. Τουρκία
2. Σενεγάλη
3. Καναδάς

Group B
1. Γαλλία
2. Νέα Ζηλανδία
3. Φιλιππίνες 

Προολυμπιακό Ιταλίας  (Pala Alpitour, Τορίνο):

Group A
1. Ελλάδα
2. Μεξικό
3. Ιράν

Group B
1. Τυνησία
2. Κροατία
3. Ιταλία
Η κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων πραγματοποιήθηκε σήμερα (26/1) στη Γενεύη παρόντος του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, Γιώργου Χαλβατζάκη, ο οποίος θα λάβει μέρος στις αυριανές συζητήσεις της ULEB και των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με τη FIBA για τη διοργάνωση του "Basketball Champions League".
Θυμίζουμε πως οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους είναι οι ΗΠΑ (παγκόσμια πρωταθλήτρια), Βραζιλία (διοργανώτρια), Νιγηρία (πρωταθλήτρια Αφρικής), Αυστραλία (πρωταθλήτρια Ωκεανίας), Βενεζουέλα (νικήτρια στο Παναμερικανικό τουρνουά), Αργεντινή (φιναλίστ στο Παναμερικανικό τουρνουά), Ισπανία (πρωταθλήτρια Ευρώπης), Λιθουανία (φιναλίστ Ευρωμπάσκετ) και Κίνα (πρωταθλήτρια Ασίας).

Το γήπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι υπεύθυνοι της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας προχώρησαν πρόσφατα στα αποκαλυπτήρια της επιβλητικής "Carioca Arena 1" χωρητικότητας 16.000 θέσεων που θα φιλοξενήσει το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ. Εκεί, ακριβώς, φιλοδοξεί να βρεθεί η Εθνική ομάδα την περίοδο 6-21 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου