Τελευταία Νέα

31/10/16

9η Aγωνιστική Super League : Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά στο δεύτερο μέρος ο Γιάννης Πετράκης έριξε στην μάχη τον Μαμπουλού, άλλαξε το σύστημα της ομάδας του και οι φιλοξενούμενοι πήραν μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη και παρέμειναν στον δρόμο των επιτυχιών.
Oμάδα με μέταλλο ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος στην αυλαία της 9ης αγωνιστικής πήρε μια σπουδαία νίκη στο Αγρίνιο επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1.
Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, είδαν και τον ρέφερι να τους ακυρώνει κανονικό γκολ στο πρώτο ημίχρονο αλλά κατόρθωσαν σε 11' λεπτά να φτάσουν στην ανατροπή και σε μια παλικαρίσια νίκη που τους φέρνει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα πίσω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και μάλιστα με ένα ματς λιγότερο.
Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του ΠΑΣ την ίδια ώρα που ο Παναιτωλικός γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του ενώ για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν η ομάδα του Αγρινίου δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν στην έδρα της.
Ο Γιάννης Ματζουάκης ξεκίνησε την αναμέτρηση με ένα 4-2-3-1 με τον Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ. Στα δεξιά έπαιξε ο Κλέσιο και αριστερά ο Τσοκάνης και οι Κούσας, Ροντρίγκες ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπροστά τους βρέθηκαν οι Πάουλο, Μάκος και η τριάδα μεσοεπιθετικά ήταν οι Τομανέ, Φερέιρα και Ουάρντα. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μαρκόβσκι.
Από την άλλη ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με το κλασικό 3-5-2 με τον Περιστερίδη να υπερασπίζεται την εστία του ΠΑΣ. Οι τρεις της άμυνας ήταν οι Μπέριος, Τζημόπουλος και Μιχάηλ και η πεντάδα των χαφ από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Μπουκουβάλας, Κοζορώνης, Γιάκος, Γαρουφαλιάς και Ναδάλες ενώ το δίδυμο των επιθετικών ήταν οι Κόντε, Ζάιρο.

Μαμπουλού και σύστημα οι "χρυσές αλλαγές" του Πετράκη.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα από την αρχή έως το τέλος. Οι δυο ομάδες απείλησαν και έψαξαν με αξιώσεις το γκολ με τον Παναιτωλικό να ανοίγει πρώτος το σκορ ενώ στη διάρκεια του πρώτου μέρους σε μια δύσκολη ομολογουμένως φάση ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΣ.
Και το δεύτερο 45λεπτο συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο μέχρι το 59' όπου ο Γιάννης Πετράκης πήρε την απόφαση να αλλάξει το σύστημα της ομάδας του από 3-5-2 σε 4-3-3 ρίχνοντας στην μάχη τον Μαμπουλού ο οποίος δέκα λεπτά αργότερα έκανε το 1-1 και στο 80' έκανε το 2-1 για την ολική ανατροπή στο ματς.
  Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: "Δημ. Γήπεδο Αγρινίου"
Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)
Βοηθοί: Γεώργιος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Δημήτριος Γκαβέρας (Αχαΐας)
4ος: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκηςι): Κυριακίδης, Ροντρίγκες (74' Λεντέσμα), Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο, Φερέιρα (74' Καμαβουάκα), Μάκος, Μαρκόβσκι, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Ουάρντα (84' Μουνιός).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Γαρουφαλιάς (89' Σκόνδρας), Μιχαήλ, Γιάκος (59' Μαμπουλού), Τζημόπουλος, Κόντε, Ζάιρο, Ναδάλες (30' Κούτρης), Κοζορώνης.
Γκολ: 42' Φερέιρα/69'-80' Μαμπουλού
Κίτρινες: 12' Ροντρίγκες, 83' Λεντέσμα/78' Γαρουφαλιάς, 89' Ζάιρο

Ανασκόπηση αγώνα:

Οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι χάνοντας εκατέρωθεν από μια ευκαιρία. Ο Παναιτωλικός απείλησε πρώτος στο 2' με εκτέλεση φάουλ του Φερέιρα από δεξιά και τον Περιστερίδη να μπλοκάρει εύκολα. Στο επόμενο λεπτό Ροντρίγκες και Κυριακίδης δεν συνεννοήθηκαν σωστά, ο Ζάιρο "χώθηκε" στη φάση αλλά ο Κυριακίδης πρόλαβε να απομακρύνει σε κόρνερ.
Τόσο ο Παναιτωλικός όσο και ο ΠΑΣ συνέχισαν να παίζουν ανοιχτά και να προσπαθούν να φτιάξουν ευκαιρίες χωρίς όμως να υπάρξει απειλή μπροστά από τις δυο εστίες. Στο 23΄οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί αλλά μετά το σουτ του Κλέσιο και την ασταθή απόκρουση του Περιστερίδη ο Μαρκόβσκι κυνήγησε τη φάση αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΣ, ΣΚΟΡΑΡΕ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.

Στο 31' ο ΠΑΣ κέρδισε φάουλ σε καλή θέση εκτός περιοχής. Εκτέλεσε απευθείας ο Γιάκος, εκπληκτική επέμβαση του Κυριακίδη στο αριστερό του παραθυράκι, με τη βοήθεια του αριστερού δοκαριού! Ο Μπέριος στο ριμπάουντ σκόραρε με το κεφάλι, γκολ που ακυρώθηκε για οφσάιντ του σκόρερ. Από τα ριπλέι ο Μπέριος είναι ξεκάθαρο ότι καλύπτεται. Σε αντικανονική θέση είναι ο Κόντε, που όμως κάνει κίνηση προς την μπάλα και ίσως για αυτό να σήκωσε τη σημαία ο επόπτης. Βέβαια ίσως υπάρχει διπλό λάθος στην φάση με την μπάλα να έχει περάσει από το φάουλ του Γιάκου αλλά αυτό ήταν πολύ δύσκολο να φανεί με γυμνό μάτι.
Τρία λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός απείλησε με τον Ουάρντα να πιάνει ένα καλό σουτ το οποίο έφυγε έξω από την εστία του Περιστερίδη.
Ότι δεν κατάφερε ο Αιγύπτιος όμως το πέτυχε στο 42' ο Φέρειρα με τη βοήθεια όμως του Μπέριου. Ο Παναιτωλικός αναπτύχθηκε γρήγορα με τον Ουάρντα να ανοίγει ωραία από αριστερά στον Φερέιρα και ο τελευταίος δοκίμασε ένα σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Περιστερίδη. Ο Μπέριος προσπάθησε να ανακόψει την πορεία της μπάλας αλλά άθελα του "βοήθησε" ώστε αυτή να καταλήξει πρώτα στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα. Έτσι το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο σκορ με 1-0 και τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για το γκολ που τους ακυρώθηκε.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΕ 11 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ.

Ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 53' ο Μπουκουβάλας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά με τον Κόντε να χάνει την ευκαιρία να απειλήσει καθώς του έφυγε το κοντρόλ της μπάλας. Δυο λεπτά αργότερα το σουτ του Μαρκόβσκι πάνω στην κίνηση και εντός περιοχής έστειλε την μπάλα έξω.
Από το 59' ο Πετράκης έριξε στο ματς τον Μαμπουλού αντί του Γιάκου και άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 4-3-3 με τους Μαμπουλού, Κόντε και Ζάιρο να παίζουν στην τριάδα της επίθεσης. Μια κίνηση που άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο επιθετικοί, εκμεταλλεύτηκαν την ποιότητα τους, απείλησαν και βρήκαν δυο γκολ για να γυρίσουν τούμπα το ματς.
Δέκα λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς ο Μαμπουλού έφερε την αναμέτρηση στα ίσια. Ο Κοζορώνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μάκος απομάκρυνε και ο άσος του ΠΑΣ έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας. Σημάδεψε τον Μαμπουλού στο πρώτο δοκάρι και ο φορ των φιλοξενούμενων δεν λάθεψε με το κεφάλι για το 1-1.
Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να προηγηθούν στο 76' αλλά ο Κόντε που έβγαινε τετ α τετ με τον Κυριακίδη υποδείχθηκε ως οφσάιντ σε μια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ της ανατροπής. Ο Γαρουφαλιάς με εξαιρετική κάθετη κόβει στη μέση την άμυνα του Παναιτωλικού και ο Μαμπουλού αφού θα ξεπεράσει με ωραίο τσίμπημα τον Κυριακίδη, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για την ολική ανατροπή του σκορ από τους φιλοξενούμενους.
Ο Παναιτωλικός από εκεί και μετά δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά την εστία του Περιστερίδη και η τελευταία καλή φάση του αγώνα άνηκε επίσης στον ΠΑΣ με τον Κόντε να βγαίνει τετ α τετ με τον Κυριακίδη αλλά δεν μπόρεσε να τον πλασάρει και να κάνει τρία τα γκολ της ομάδας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου