Τελευταία Νέα

7/1/17

13η Αγωνιστική Α1 : Τρίκαλα - Κολοσσός Ρόδου 74-67

Αν και έχασαν τον Κάφεϊ στην πρώτη περίοδο, τα Τρίκαλα επικράτησαν του Κολοσσού (74-67) και έκαναν αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία τους.
Περιθώρια ήττας, δεν υπήρχαν. Τα Τρίκαλα χρειάζονταν πάση θυσία τη νίκη απέναντι στον Κολοσσό για να ξεκολλήσουν από τον πάτο της Stoiximan.gr Basket League και παρά το γεγονός ότι στο πρώτο δεκάλεπτο έχασαν τον Κάφεϊ με τραυματισμό στο πρόσωπο μετά από σύγκρουση με αντίπαλό του, λύγισαν την αντίσταση της ομάδας της Ρόδου (74-67) για το τέταρτο θετικό τους αποτέλεσμα σε 13 αγώνες της φετινής σεζόν. Οι Ροδίτες τα περίμεναν όλα από τον Ρέλεφορντ και σίγουρα αυτή η εμφάνιση θα τους προβληματίσει.
Ο MVP:
Ο Ολεξάντρ Λίποβι έκανε δεύτερο σερί μεγάλο παιχνίδι, καθώς μετά την τρομερή του εμφάνιση στην εκτός έδρας νίκη επί της Δόξας Λευκάδας, έβαλε 20 πόντους, πήρε πέντε ριμπάουντ, έδωσε τρεις ασίστ και έκανε δύο κλεψίματα σε 32 λεπτά συμμετοχής απέναντι στον Κολοσσό.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Με 5/25 τρίποντα, δεν μπορείς να κερδίσεις εκτός έδρας και ο Κολοσσός το ένιωσε από πρώτο χέρι. Οι βασικοί είχαν 3/16, ο πάγκος δεν έδωσε κάτι ιδιαίτερο και η ομάδα της Ρόδου έχασε από έναν ανώτερο αντίπαλο. Ήταν πάντως εκπληκτική η προσπάθεια του Τρέβορ Ρέλεφορντ που τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 κλεψίματα στα 36 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Μια ομάδα μόνος του ο Αμερικανός πλέι μέικερ.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στην αποφασιστικότητα που έδειξαν τα Τρίκαλα, ιδιαίτερα μετά τον τραυματισμό του Κάφεϊ που πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Η ομάδα της Θεσσαλίας ήθελε περισσότερο τη νίκη και με την εμφάνισή της στο δεύτερο μέρος δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον Κολοσσό. Καλοί οι αριθμοί, τα στατιστικά και οι στρατηγικές, όμως μερικές φορές μετράει η καρδιά, το πείσμα και η θέληση. Και τα Τρίκαλα τα είχαν σε αυτό το παιχνίδι.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Αν και δεν πέτυχαν τρίποντο στην πρώτη περίοδο (είχαν 0/5 σουτ από τα 6μ.75), τα Τρίκαλα έκαναν σπουδαία δουλειά στη ρακέτα. Σκόραραν με εξαιρετικό ποσοστό (72%) και έκλεισαν το δεκάλεπτο με αέρα τεσσάρων πόντων (19-15), την ώρα που ο Κολοσσός στηριζόταν και πάλι στον εξαιρετικά φορμαρισμένο Ρέντικ. Η αποχώρηση του Κάφεϊ που τραυματίστηκε στο πρόσωπο, σε σύγκρουση με αντίπαλό του, ήταν ένα γεγονός που προβλημάτισε τους γηπεδούχους, χωρίς όμως να τους απογοητεύσει. Ο Λίποβι, αν και άστοχος, ήταν παραγωγικός και το 38-32 του ημιχρόνου προβλημάτιζε τους Ροδίτες που δεν έβρισκαν λύσεις στον πάγκο τους.
Πέντε σερί πόντοι του Μπάρλοου στις αρχές της τρίτης περιόδου κράτησαν τα Τρίκαλα στη θέση του οδηγού, πριν η ομάδα της Θεσσαλίας βρεθεί και στο +12 (62-50) στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Ο Ρέλεφορντ πάλευε κυριολεκτικά μόνος εναντίον όλων, ο Μπιρούτα έκανε μεγάλη ζημιά στον Κολοσσό και το 66-54 του 35' δεν μπορούσε πλέον να ανατραπεί. Οι Θεσσαλοί έφτασαν στη νίκη χωρίς να προβληματιστούν και κοιτάζουν το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.
Τα δεκάλεπτα: 19-15, 38-32, 52-50, 74-67.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Καστρίτης): Κάφεϊ 2, Μπιρούτα 15, Τσαγκαράκης 9(1), Μπάρλοου 13 (1 τρίποντο, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Χότον 7, Μανωλόπουλος 6(2), Λίποβι 20(2), Εζιούκου 2, Πουλιανίτης, Καλλές, Βαρυτιμιάδης.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Ρέντικ 14, Τσούκου 2, Ρέλεφορντ 27(2), Βασιλόπουλος 5(1), Χολ 2, Λιάπης, Γεωργαλής 2, Σαλούστρος 7(1), Άχονεν 5(1), Γουάτσον 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου