Τελευταία Νέα

30/9/10

Ρουμπίν Καζάν-Μπαρτσελόνα 1-1

Όπως και πέρσι η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να νικήσει την Ρουμπίν στο Καζάν, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1 χάρη στις εκτελέσεις πέναλτι των Νομπόα και Βίγια.

Παναθηναικός-Κοπεγχάγη 0-2

Αναιμικός, χωρίς φλόγα αλλά και χωρίς πρόγραμμα, ο Παναθηναϊκός έμεινε πολύ μακριά από τις απαιτήσεις ενός αγώνα Champions League, ηττήθηκε εύκολα από την Κοπεγχάγη και το ευρωπαϊκό του ταξίδι, μοιάζει να ξεστρατίζει από πολύ νωρίς.

Τα παιδία παίζει! ΔΕΙΤΕ: Φετβατζίδης και Παπαδόπουλος «κόλλησαν» με το PES 2011!!



Την άφιξη της νέας έκδοσης του δημοφιλέστερου ποδοσφαιρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, του Pro Evolution Soccer 2011 γιόρτασε σήμερα η αλυσίδα «Κωτσόβολος». 

Το PES 2011 κυκλοφόρησε σήμερα σε όλη την Ελλάδα και ο «Κωτσόβολος» γιόρτασε το μεγάλο γεγονός του gaming σε μια εκδήλωση γεμάτη… μπάλα.









28/9/10

Η συνέντευξη του Ν. Νιόπλια για τον αυριανό αγώνα!

Μονόδρομος είναι το τρίποντο για τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στην Κοπεγχάγη, με τον Νίκο Νιόπλια να τονίζει στη σημερινή συνέντευξη Τύπου πως "αν πως θέλουμε να έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες πρέπει να κερδίσουμε".

Στους κορυφαίους μικρούς του Τσαμπιονς Λιγκ ο Νίνης!


Αλλη μια τιμητική διάκριση φαίνεται πως θα ζήσει ο Σωτήρης Νίνης. Ο ΜVP του ματς με τον Πανιώνιο σύμφωνα με την ιστοσελίδα "blog.sport.co.uk" βρίσκεται ανάμεσα σε μια δεκάδα αστέρων νεαρών ποδοσφαιριστών που ενδεχωμένως να λάμψει στο Τσάμπιονς Λιγκ της φετινής χρονιάς.

ΠΑΟ -Πρόστιμο λόγω . . . ανάγκης !!





Η ισπανική εφημερίδα "Εl Mundo Deportivo", αποκάλυψε την ύπαρξη προστίμου για παίκτη του Παναθηναϊκού, αναφέροντας όμως πως αυτό επιβλήθηκε επειδή ποδοσφαιριστής της ομάδας που επρόκειτο να περάσει στο γήπεδο ως αλλαγή, ούρησε στη φυσούνα του γηπέδου.

27/9/10

ΑΕΚ - Μπάγεβιτς: "Ευχαριστώ και αντίο..."


Ο Μπάγεβιτς ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την θέση του προπονητή αμέσως μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Δευτέρα το μεσημέρι αποχαιρέτησε και τυπικά την μεγάλη του αγάπη.

26/9/10

Ο Ολυμπιακός (Βόλου) έδιωξε τον Μπάγεβιτς !!




Καταιγιστικές εξελίξεις στην ΑΕΚ μετά την ντροπιαστική ήττα στον Βόλο! Την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ υπέβαλλε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η οδυνηρή όσο και ντροπιαστική ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου με 3-1 της ΑΕΚ οδήγησε τον Σερβοέλληνα τεχνικό σε αυτή την απόφαση. «Έχω πει και στον κύριο Αδαμίδη και στους παίκτες ότι παραιτούμαι. Για το παιχνίδι δεν θέλω να μιλήσω. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και αποχώρησε.
 

Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΚ 3-1


Ο πρόεδρος της ομάδας του Βόλου, Αχιλέας Μπέος είχε πει μέσα στην εβδομάδα ότι θα σταματήσει η ομάδα του στα 3 με την ΑΕΚ. Το σκορ το βρήκε και πέτυχε το αποτέλεσμα και τη νίκη της ομάδας του
Τα εύσημα φυσικά δεν ανήκουν στον κ. Μπέο, αλλά στο στήσιμο που έκανε ο τεχνικός της ομάδας των νεοφώτιστων, Σάκης Τσιώλης. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές, ο κεντρικός μαυντικός Σανκαρέ, που δεν άφηνε να περάσει ούτε... μύγα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ FOOTBALL LEAGUE


ΠΑΣ Γιάννινα- Ηλιούπολη 3-0
(12', 34' Μπακαγιόκο, 83' Κυριάκος)

ΠΑΣ Γιάννινα: Κηπουρός, Ντάσιος, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Κεϊτά, Ανδράλας, Μπουχάν (57' Κυριάκος), Σιαλμάς (68' Σκούφαλης), Μπακαγιόκο, Ντε Βινσέντι (85' Τζημόπουλος).

Ηλιούπολη: Μαράμας, Φούφουλας, Νικολόπουλος, Δημήτρης, Κρητικός, Ρουσάκης, Λεοντίου (52' Ουρούσεβιτς), Σικαλιάς, Κάμπας (69' Θάνος), Νατσέφσκι (79' Ηλιόπουλος), Στεφανίδης.

Δόξα Δράμας- Διαγόρας 2-0
(21' Χλωρός, 41' Μαρκόφσκι)

Δόξα Δράμας: Σουλογάνης, Χατζηζήσης, Γελαδάρης, Πακάλτσης, Χλωρός (78' Καπέλ), Γκονζάλες (55' λ.τρ. Μοσχάκης), Μαρκόφσκι, Λίμα, Ρούτσης (83' Τσιμπλίδης), Βέρτζος, Χατζηπαντελίδης.

Διαγόρας: Ταμπάσης, Εξουζίδης (42' Ρέγες), Σαλαμαστράκης, Ζουρούδης, Γκούτμαν, Ζλάτκοβιτς, Μαρτίνεζ (46' Χατζόπουλος), Προβατίδης, Μασάρα, Ταραχούλσκι (38' Πλάτανος), Πουλόπουλος.

Βέροια- Εθνικός 2-0
(43' πεν. Σαϊτιώτης, 79' Γεωργιάδης)

Στο 62' η Βέροια είχε δοκάρι με τον Σαϊτιώτη.

Βέροια: Καντιμοίρης, Καλί, Σαμαράς, Μπάρμπας, Αουρέλιο, Τσιάτσιος, Οικονόμου, Μπλαζέφσκι (62' Καλτσάς), Λαναρής (54' Σάντσες), Γεωργιάδης, Σαϊτιώτης (80' Καπίας).

Εθνικός: Συμεωνίδης, Ψιανός, Κοκκίνης, Σύρος, Παγώνης (73' Μασμανίδης), Γκράιμς, Συλιγαρδάκης, Τσεμπερίδης, Καραχάλιος (52' Ουατάρα), Κορακάκης, Χανιώτης.

Εθνικός Αστέρας- Ιωνικός 0-0

Εθνικός Αστέρας:
Γκίτκος, Καρατζάς, Τραορέ, Χωριανόπουλος, Τσιώλης, Κριπιντίρης, Άντονι, Διαμάντης (64' Βάσι), Λουάμο (83' Παριανός), Φραντζεσκί (79' Παυλής), Γκόγκας.

Ιωνίκος: Παναγιωτόπουλος, Μελαμπιανάκης, Κωνσταντινίδης, Αρβανίτης, Πέτρου, Δελήμπασης (65' Τσιμικλής), Πασάς, Σιστόν (90' Σπυριδάκης), Άλβες (69' Βλάχος), Ντιαλό, Ντε Φαρία.

Αναγέννηση Καρδίτσας- Πανθρακικός 2-1
(55' Ραονέ, 82' Χατζηρίζος- 65' πεν. Ρομπέρ)

Αναγέννηση Καρδίτσας: Καρακώστας, Αγγελόπουλος (74' Ζοσουέ), Κουρτεσιώτης, Δούκας, Θεοδοσιάδης, Βούκοβιτς, Κουτρομάνος, Ραονέ, Χατζηρίζος (87' Καραμανώλης), Αθανασιάδης (65' Ροντρίγκο), Ντοριβάλ.

Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Τζιωρτζόπουλος, Περπερίδης, Νατσούρας, Ιασωνίδης, Ρομπέρ, Παπουλής, Λόπες (62' Αρσενίεβιτς), Μαρσέλο, Καζάκης (62' Σίμωσης), Σουλτανίδης

ΟΦΗ- Καλλιθέα 0-0

ΟΦΗ:
Βεζυρίδης, Σταυρακάκης, Κιάσσος, Μπερτίν, Ψωμάς, Κάλαϊτζιτς (65' Βλόνταρτσικ), Λιαπάκης, Ζορμπάς (46' Μπούρμπος), Αγρίτης (78' Μανούσος), Γιακούμπου, Γκουεί.

Καλλιθέα: Αθανασόπουλος, Ζουμπουλάκης, Τζωρμπατζάκης, Κουτρουμπής, Ηρακλής, Τεγούσης, Κατσαρός (40' Μαρουκάκης), Πινδώνης, Τσάνα, Καραδήμος (56' Καλτσάς), Φαμπίνιο.

Το αποτέλεσμα του Σαββάτου:

Θρασύβουλος- Τρίκαλα 2-0
(40' Παπαζούδης, 55' Ζώνας)

Θρασύβουλος: Σιδεράκης, Κολοτούρος, Ζώνας, Παπαζούδης, Μουστόγιαννης (79' Βαλεριάνος), Κατσίκης (89' Τσούτσουρας), Κακαράς, Παληγεώργος, Μίχος, Λανγκλέ (67΄Καρράς), Ζαχαρόπουλος.

Τρίκαλα: Πουρής, Ριζογιάννης, Σαββίδης, Χρήστου (6' λ.τρ. Μπουκουβάλας) Κοντογουλίδης, Ρούσεφ, Μπριλάκης, Τελκίνσκι, Ντοϊκιτς (66' Σπασόγεβιτς), Μπαριέντος (53' Μίνγκας),Στεπάνοβιτς.


Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

Δευτέρα (27/09)
Παναιτωλικός- Λεβαδειακός (16:00 CONNX)
Πιερικός- Αγροτικός Αστέρας (18:00)

Η συνέντευξη Τύπου του "Κλεάνθης Βικελίδης"


Ικανοπιημένος από τη νίκη εμφανίστηκε ο τεχνικός του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Εργοτέλη.
"Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουμε είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς αν και είχαμε αρκετές δυσκολίες. Ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο όπου ο αντίπαλος είχε τον έλεγχο της κυκλοφορίας με μας να μην είχαμε καλά πατήματα για να κερδίσουμε την μπάλα. Είχα την αίσθηση ότι στο πρώτο 20λεπτο είχαμε αργή ανάπτυξη. Αυτό βοηθάει τον αντίπαλο να είναι προληπτικός και να συμμαζευτεί να κάνει ζημιά σε μία αντεπίθεση", είπε ο κ. Κούπερ αρχικά και πρόσθεσε:

"Η ομάδα μου έκανε αρκετές ευκαιρίες για ένα γκολ. Έξι εφτά τουλάχιστον. Η κεντρική ιδέα ήταν να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω με μας να πετύχαμε το γκολ από μία σέντρα. Επαναλαμβάνω όμως ότι το σημαντικό ήταν οι τρεις βαθμοί με μας να φανήκαμε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο και τον αντίπαλο να μην έκανε καμία ευκαιρία. Θα ήθελα όμως περισσότερη ηρεμία στις κινήσεις μας.

Είναι σημαντικό ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς που θα μας δώσει ηρεμία. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα μου άλλαξε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους. Λειτουργήσαμε αρκετά καλά εξάλλου όταν παίξαμε με παίκτη παραπάνω και συνεχίζουμε το έργο μας
".

Σε ερώτηση για το υλικό που έχει στην διάθεσή του εν όψει των διπλών υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη (σ.σ. Europa League) σημείωσε: "Είναι το ρόστερ μας και με αυτό θα πορευτούμε".

Για την νίκη στις καθυστερήσεις όπως είχε συμβεί και με την Αούστρια Βιέννης στο πρώτο παιχνίδι για τα πλέι οφ του Europa League είπε: "Νιώθω καλά γιατί το πρώτο που θα πρέπει να διαφυλάξεις για να κερδίσεις είναι το μηδέν πίσω και για να το πετύχεις θα πρέπει να έχεις μία συνοχή και να μην χάνεις την συγκέντρωσή σου μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος μας σπρώχνει και αν δεν χάνουμε την θέση μας πάντα θα έχουμε τον χρόνο για το γκολ. Νωρίτερα ωστόσο είχαμε κάνει ξεκάθαρες ευκαιρίες για ένα γκολ. Είναι και αυτό μέρος του παιχνιδιού. Αν είναι να παίξουμε έτσι όλη την χρονιά δεν θα είναι χρονιά για καρδιακούς
".

Καραγεωργίου: "Η τύχη μας γύρισε την πλάτη"
Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Εργοτέλη, ήταν απογοιητευμένος τόσο από την ήττα της ομάδας του, όσο και από την αποβολή του Ολίσε.

"Φεύγουμε πολύ στεναχωρημένοι από το γήπεδο διότι πιστεύω ότι η τύχη μας γύρισε την πλάτη και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Ήμασταν πολύ καλύτεροι όταν το παιχνίδι παιζόταν επί ίσοις όροις. Ο διαιτητής όμως είδε μία κόκκινη κάρτα που δεν την είδαμε εμείς.

Και σε αυτό το διάστημα ο αντίπαλος με εξαίρεση την φάση του 91' και ίσως και μία ακόμη έβαλε ένα γκολ και κέρδισε. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο αλλά στους ποδοσφαιριστές μου αξίζουν συγχαρητήρια παρά την στεναχώρια τους
", τόνισε χαρακρητιστικά ο τεχνικός της Κρητικής ομάδας.

Άρης- Εργοτέλης 1-0


Ενώ όλα έδειχναν πως ο αγώνας του "Κλεάνθης Βικελίδης" θα τελείωνε χωρίς τέρματα ανάμεσα στον Άρη και τον Εργοτέλη, ο Τσέζαρεκ είχε άλλη άποψη.

Skoda Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-0


Σε ένα παιχνίδι με καταπληκτικό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα της Ξάνθης νίκησε τον ΠΑΟΚ με 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πόι στο 25ο λεπτό. Πολλά τα παράπονα και των δυο ομάδων για τον διαιτητή του αγώνα που δεν έδωσε δυο φάουλ εντός της μεγάλης περιοχής, ενώ απέβαλε τον Πάμπλο Γκαρσία με δεύτερη κίτρινη κάρτα προς το τέλος της αναμέτρησης.

ΑΕΛ-Κέρκυρα 1-1


Η ευκαιρίες της Λάρισας δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ, η Κέρκυρα ήταν πιο συγκεκριμένη στα θέλω της και κατάφερε να φύγει από την Λάρισα, έχοντας στις αποσκευές της τον πολύτιμο πόντο της ισοπαλίας. Από την πλευρά της η Λάρισα σε τέσσερις αγωνιστικές έχει μία νίκη στην πρεμιέρα; του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο, ενώ στη συνέχεια είχε μια ισοπαλία με Καβάλα στην έδρα της και μια ήττα στο Καυτανζόγλειο από τον Ηρακλή.

Ηρακλής-Καβάλα 0-1


Μετά από τις ισοπαλίες με Λάρισα (0-0 στο "Αλκαζάρ") και Παναθηναϊκό (2-2 στο "Ανθή Καραγιάννη"), η Καβάλα πανηγύρισε και την πρώτη της επιτυχία στη φετινή Superleague καθώς νίκησε με 1-0 τον -πρωτοπόρο μέχρι την 3η αγωνιστική- Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο".

F1: Χωρίς φρένο ο Αλόνσο!


Σε ένα επεισοδιακό αγώνα, με οχτώ αποχωρήσεις και αρκετές αλλαγές στις μεσαίες θέσεις της κατάταξης, ο Φερνάντο Αλόνσο κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση και να φτάσει στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Φελίπε Μάσα, που αν και εκκίνησε από την τελευταία θέση, τερμάτισε 10ος. Σημαντική η δεύτερη θέση του Φέτελ και η τρίτη του Γουέμπερ για την Red Bull.

Ατρόμητος-Πανσερραϊκός 2-1

                                 


Oι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο με τους Καμαρά (21') και Περόνε (30'), ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Γεωργιάδη (66'). Ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε με εννιά παίκτες τον αγώνα, καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φαβάλι στο 45' και ο Νάστος στις καθυστερήσεις.

Σενεγάλη-Ελλάδα: 68-83 ( Γυναικών )


Το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα, στην πρώτη ελληνική εμφάνιση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πέρασε στην επόμενη φάση, κυρίως χάρη στην εκπληκτική Εβίνα Μάλτση που σκόραρε 31 πόντους.
Τη Δευτέρα, η ομάδα μας θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στον Ε' Όμιλο με αντίπαλο την Ασυτραλία, την Τρίτη θα αντιμετωπίσει τον Καναδά και την Τετάρτη τη Λευκορωσία.

25/9/10

Απώλεια για την Ρεάλ, μόνη 1η η Βαλένθια.


Η Βαλένθια μετά την πρώτη της απώλεια κόντρα στην Ατλέτικο επέστρεψε στις επιτυχίες, νικώντας με 2-0 την Σπόρτινγκ Χιχόν μέσα στο "Μολινόν" και έτσι έμεινε μόνη στην κορυφή, αφήνοντας δύο βαθμούς πίσω την "βασίλισσα".

Άρης-Πέριστερι: 77-61


Η ομάδα του Σαρόν Ντρούκερ αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στο πρώτο μέρος, αλλά στη συνέχεια πάτησε γκάζι και δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην ομάδα των δυτικών προαστίων.
Επόμενος αντίπαλος για τους Θεσσαλονικείς, στις Οκτωβρίου εκτός έδρας, θα είναι ο νικητής του αγώνα Ερμής - Αρκαδικός, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (17:00) στον Λαγκαδά.

Ο αγώνας


Ένα σερί 18-0 στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ήταν κάτι παραπάνω α από αρκετό για τον Άρη ώστε να λυγίσει την αντίσταση του Περιστερίου και να φθάσει άνετα στο τελικό 77-61 παίρνοντας πλέον την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Εκεί όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αντιμετωπίσει την επόμενη Κυριακή τον νικητή του αυριανού παιχνιδιού Ερμή Λαγκαδά-Αρκαδικού στην έδρα αυτού.

Ωστόσο η νίκη πρόκριση επί του Περιστερίου δεν ήταν δυνατόν να κάνει να ξεχαστεί ο τραυματισμός του Δημήτρη Βεργίνη στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον διεθνή πλέι μέικερ του Άρη να μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί ο ακριβής τραυματισμός του.

Ακόμα και αν ο Φάνης Κουμπούρας κάλυψε το κενό του ο Ντρούκερ ανέμενε και μετά την λήξη την σχετική ενημέρωση ενώ στο αγωνιστικό κομμάτι κορυφαίος για τον Άρη ήταν ο Χρήστος Ταπούτος με τον Πι Τζέι Τάκερ εντυπωσιακός και ουσιαστικός.

Κι όσο για το Περιστέρι; Άντεξε για τα δύο πρώτα δεκάλεπτα με το σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη να είχε για διακριθέντες στο διάστημα αυτό τους Μάικ Κινγκ και Κερτ Λούμπι.

Σχετικά δε με την εξέλιξη του παιχνιδιού ο Άρης δια χειρός Ταπούτου έξω από τα 6,75μ. έκανε το 0-5 σε 17-11 στο δεκάλεπτο με το Περιστέρι έχοντας για κορυφαίο τον Παπανικολάου προηγήθηκε με 25-27 και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 33-32 στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου.

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου οι Τάκερ και Ταπούτος πήραν από το χέρι τον Άρη που έτρεξε ένα σερί 18-0 κάνοντας το 53-36 στο 26΄ με την διαφορά να έφθασε και στο +20 (63-43) λίγο πριν το 30΄ με το τελικό 77-61 να ήταν τυπική διαδικασία.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 33-32, 63-45, 77-61

Άρης: Βεργίνης, Ντάνστον 4, Ταπούτος 18 (3), Τάκερ 18, Τσαϊρέλης 2, Χατζηβρέττας 11, Χαραλαμπίδης 2, Κουμπούρας 8, Μπορόβνιακ 14, Χρυσικόπουλος

Περιστέρι: Β. Μάντζαρης 7, Κινγκ 15 (3), Παπανικολάου 11 (1), Λούμπι 11, Σκοτ 7 (1), Μότσνικ 5, Πέτρουλας 5, Σένσλεϊ

Ερμής Περάματος-Πανιώνιος: 63-81


Στην τρίτη αγωνιστική της Β' φάσης προκρίθηκε και ο Πανιώνιος που επικράτησε άνετα με 81-63 στο Πέραμα, του Ερμή.

Επόμενος αντίπαλος για τους "κυανέρυθρους" θα είναι στις 3 Οκτωβρίου ο Ίκαρος Καλλιθέας.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 30-47, 51-66, 63-81

Πέραμα (Καλαμπάκος - Κατοπώδης): Στέφος 7, Αρώνης, Πετρόπουλος, Τσαρουχάς 3 (1), Μοτσενίγος 10, Κυπριτζόγλου 2, Λιακόπουλος 25, Καρασταμάτης 4, Τραφαλής 8, Εμμανουηλίδης 4, Λιοδάκης, Παπαϊωσήφ

Πανιώνος (Μάρκοβιτς): Αθανασούλας 5 (1), Γιάνκοβιτς 24 (5), Καββαδάς 4, Γιαννόπουλος 4, Τσιάρας 1, Αθηναίου 3 (1), Μπατής 6, Ελόνου 15, Παραγιός 12 (1), Ιωάννου, Σαρικόπουλος 7

Αμύντας Δάφνης-Ίκαρος Καλλιθέας: 73-74

Στο "ντέρμπι" της ημέρας, ο Ίκαρος Καλλιθέας έκαμψε στο τέλος την αντίσταση του Αμύντα Δάφνης, τον οποίο νίκησε με 74-73 εκτός έδρας. Επόμενος αντίπαλος ο Πανιώνιος.

Το νικητήριο καλάθι για τους Καλλιθεάτες σημείωσε ο Κάρολ, ενώ νωρίτερα (38'' πριν τη λήξη) ο Βιδάλης με τρίποντο είχε δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 39-37, 61-51, 73-74

Aμύντας (Σορώτος): Ζούπας 8, Μπάρμπας, Βιδάλης 6 (2), Μούκας 6 (2), Μπούτρος, Παγώνης 5 (1), Παπαργυρόπουλος 22 (1), Κουκουνιάς 9, Τζέμης 9, Σαμοθράκης 6, Δορκοφίκης 2

Ίκαρος (Λυκογιάννης): Αγαδάκος 6, Φαλέκας 2, Τόμπσον 25, Καλαμπόκης 8, Καρόλ 11 (1), Κερασοβίτης, Καράμπουλας 6, Πετροδημόπουλος 6, Πολυτάρχου 4, Τζέικομπσον 4, Κατούφας 2

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1


Διατηρώντας την παράδοση των τελευταίων 10 ετών, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο και επέστρεψε στις επιτυχίες. Με κορυφαίο τον Νίνη που σκόραρε στο 44' και αποβλήθηκε στο 90', το "τριφύλλι" πριν το ματς με την Κοπεγχάγη έδειξε ορισμένα σημάδια βελτίωσης.
Μετά από ένα ανιαρό πρώτο 20λεπτο στο ματς, οι "πράσινοι" ανέβασαν ρυθμούς πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με μια ατομική ενέργεια του Νίνη που είχε πολύ όρεξη στο ματς.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι το κακό παιχνίδι των "κυανέρυθρων" επιθετικά προσπάθησαν να "καθαρίσουν" το ματς στην επανάληψη, ωστόσο είχαν απέναντί τους έναν εκπληκτικό Μάχο.

Τελικά την λύση έδωσε ο Κατσουράνης με ατομική ενέργεια και σουτ στο 63'. Το φινάλε επεφύλασε μια αποβολή για τον σκόρερ του πρώτου γκολ Νίνη και ένα γκολ από αδράνεια της "πράσινης άμυνας και τον Κουμορτζχί να μειώνει. Οι "πράσινοι" διαμαρτυρήθηκαν για δύο πέναλτι σε ισάριθμες φάσεις με τον Νίνη (53', 62').

Γήπεδο:
Ολυμπιακό Στάδιο.

Διαιτητής: Μήτσιος Χρήστος (Ηπείρου).

Βοηθοί: Σαραϊδάρης Δ. / Γούκος Δ.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ (74' Σιμάο), Βύντρα, Κατσουράνης (85' Καραγκούνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης, Λουίς Γκαρθία (67' Μαρίνος), Λέτο, Σισέ.

Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Ριέρα (85' Χαλαλί), Μπάλαμπαν, Βάρο (72' Χίκα), Κουμορτζί, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε (86' Κούκετς).

Σκόρερ: Νίνης 44', Κατσουράνης 63'.

Κάρτες: Σαριέγκι, Κατσουράνης, Νίνης (2) / Μανιάτης.

Τα πλάνα των δύο προπονητών
Μαρίνος, Καραγκούνης και Γκοβού ήταν οι τρεις παίκτες που ήταν εκτός ενδεκάδας σε σχέση με το ματς της Καβάλας, με τους Κατσουράνη, Λουίς Γκαρθία και Σαριέγκι να μπαίνουν στην θέση τους.

Ετσι, ο Καντέ μεταφέρθηκε στα άκρα (αριστερά) και ο Βύντρα ανέλαβε την άλλη πλευρά ενώ στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Μπουμσόνγκ μπήκε ο Σαριέγκι. Στην μεσαία γραμμή, Κατσουράνης και Ζιλμπέρτο Σίλβα είχαν μπροστά τους τον Νίνη και Λουίς Γκαρθία να αλλάζουν θέση με την δεξιά πτέρυγα. Στο άλλο άκρο ήταν ο Λέτο και ο Σισέ και πάλι μόνος στην κορυφή της επίθεσης.

Οι "κυανέρυθροι" με σύστημα 4-1-2-3 είχαν στο βασικό σχήμα δύο νέα πρόσωπα σε συνάρτηση με το ματς κόντρα στον Αρη. Ο Μίκαελ Στόρε άφησε εκτός τους Κούρντι και Σαλαλί και έβαλε στο ματς τους Τσότσαλιτς και Ριέρα.

Σκοπός των φιλοξενούμενων να έχουν "ισχυρή" μεσαία γραμμή και έναν παίκτη παραπάνω (Τσότσαλιτς) σε βοήθειες στην άμυνα.Παράλληλα ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών ήθελε να έχει η ομάδα του την τάση να "χτυπήσει" στα άκρα και με αντεπιθέσεις.

Αναρχο πρώτο 20λεπτο
Η ώθηση των χιλιάδων οπαδών του από το πρώτο λεπτό, φάνηκε να μην λειτουργεί ευεργετικά για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια που ενώ αναζητούσε από τα άκρα να βρει τρόπο να μπει στην αντίπαλη άμυνα, δεν είχε "καθαρό μυαλό" στην τελική ενέργεια.

Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι είχαν "κλείσει" κάθε χώρο προς την εστία του Μάχο και δεν ήταν καθόλου εύκολο να μπεις στην περιοχή. Επιθετικά και με τον τρόπο που αγωνίζονταν οι "κυανέρυθροι" έδειχναν να περιμένουν υπομονετικά για να "χτυπήσουν" σε κάποια αντεπίθεση με τους Ριέρα, Μπάλαμπαν ή Βαζ Τε.

Στο 18' ο Ριέρα έκανε το πρώτο σουτ του αγώνα μετά από απέκρουση του Σαριέγκι αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ανέβαζε στροφές με αργό τέμπο

Ο Νίκος Νιόπλιας από τον πάγκο παρακολουθούσε το ματς καθιστός και περίμενε την αντίδραση των παικτών του που καθυστερούσε. Στο 21' έγινε η πρώτη καλή στιγμή με τον Νίνη να δίνει στον Κατσουράνη αλλά το σουτ του να μπλοκάρει ο Μάχο. Τρία λεπτά αργότερα (24') ο Νίνης σούταρε από μακριά και πάλι ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων μπλόκαρε.

Στο 29' ο Βύντρα πραγματοποίησε την σέντρα και ο Νίνης με γυριστή κεφαλιά δεν ξεγέλασε τον Αυστριακό τερματοφύλακα που μπλόκαρε και πάλι. Οι "πράσινοι" ανέβαζαν στροφές και οι οπαδοί τους από την εξέδρα με συνθήματα ζητούσαν το γκολ, στηρίζοντας τις όποιες προσπάθειές τους.

Ενα λεπτό μετά το ημίωρο (31') ο Γκαρσία βρήκε τον Λέτο που επιχείρησε διαγώνια το ευθύβολο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ στην καλύτερη στιγμή των "πράσινων".

Ευκαιρίες χαμένες... και γκολ απ' τα παλιά

Μια λανθασμένη απομάκρυνση του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο 32' με συνεχόμενη λάθος αντίδραση του Μπουμσόνγκ, έβγαλαν σε θέση βολής τον Ριέρα που εκτός ότι καθυστε΄ρησε δεν μπόρεσε να σουτάρει και δυνατά με συνέπεια ο Τζόρβας σωστά τοποθετημένος να μπλοκάρει.

Στην επίθεση οι γηπεδούχοι, "άγγιξαν" το γκολ, όταν ο Λέτο με σέντρα από αριστερά βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Σισέ αλλά η προβολή εξ' επαφής πήγε πάνω στον Μάχο.

Ο χρόνος κυλούσε και οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το μηδέν ωστόσο δεν έδειχναν προθέσεις για να ανοιχτούν, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους γηπεδούχους να τους έχουν "κλείσει" στα καρέ τους στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 39' ο Νίνης με σέντρα επιχείρησε να βρει τον Γάλλο επιθετικό αλλά πριν την κεφαλιά "ψαράκι" που ήταν έτοιμος να κάνειο Λάτκα έδιωξε με το κεφάλι σωτήρια.

Τελικά, στο 44' ο Νίνης (όπως παλιά...) μετά από ατομική ενέργεια απέφυγε τον Μανιάτη έξω από την περιοχή μπήκε σούταρε δυνατά, ο Μάχο απέκρουσε αρχικά και στο ριμπάουντ ο "el ninio" με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας στο φινάλε του πρώτου μέρους το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Μήνυμα από οπαδούς...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους προπονητές αλλά με τους οπαδούς του "τριφυλλιού" να στέλνουν το μήνυμα. Με΄ένα πανό από τους οργανωμένους να αναγράφει: "Ναι, στις μετακινήσεις των οπαδών Θ.13" η επιθυμία των φίλων του Παναθηναϊκού συμπίπτει και με άλλους οπαδούς που θέλουν να δίνουν το παρών σε κάθε έδρα και να συμπαραστέκονται στην ομάδα τους.

Ο Σισέ στο 52' προσπάθησε να απειλήσει από πλάγια θέση αλλά ο Μάχο σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε στην γωνία του. Στο 53' οι γηπεδούχοι μετά από μια ατομική ενέργεια του Νίνη, ζήτησαν πέναλτι όταν ο Λάτκα παρεμπόδησε τον διεθνή μέσο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Νίνης μετά από φάουλ βρήκε τον Καντέ αλλά η γυριστή κεφαλιά του αιφνιδιάσε τους πάντες, με την παράλληλη τροχιά της και ο Σισέ δεν ευνοήθηκε παρόλο που ήταν αμαρκάριστος.

Το πρώτο 15λεπτο συμπληρώθηκε με τους "πράσινους" σαφώς πιο χαλαρούς να αναζητούν ένα ακόμα γκολ, βλέποντας τους αντιπάλους τους να μην δείχνουν επικίνδυνοι. Στο 60' ο Κατσουράνης έκανε την σέντρα αλλά η γυριστή κεφαλιά του Λουίς Γκαρθία πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, οι "πράσινοι" διαμαρτυρήθηκαν και πάλι για πέναλτι μετά την προσπάθεια του Νίνη που πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Σιόβα αλλά στο φράγμα που του έγινε ο Μήτσιος έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Κατσούρ.. η επιστροφή

Οι γηπεδούχοι με μια ακόμα ατομική ενέργεια όπως στο πρώτο γκολ, αλλά με πρωταγωνιστή αυτή την φορά τον Κατσουράνη που με σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Μάχο, έφτασαν στον 2-0.

Τρία λεπτά μετά το γκολ των γηπεδούχων, οι "κυανέρυθροι" είχαν την καλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι τους, όταν ο Βαζ Τε βρήκε αμαρκάριστο με σέντρα τον Ριέρα αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.

Αλλαγές ενόψει, αποβολή και "καρδιοχτύπια"
Στην σκακιέρα του ματς, οι δύο τεχνικοί άρχισαν τις αλλαγές με τους Μαρίνο και Σιμάο να μπαίνουν στο ματς όπως και ο Χίκα για τους φιλοξενούμενους. Αγωνιστικά, ένα σουτ του Μανιάτη (70') και ένα του Σισέ (72') δεν αιφνιδίασαν τους Μάχο και Τζόρβα αντίστοιχα.

Ο άτυχος και "διψασμένος" για γκολ Σισέ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 84', όταν σε παρόμοια φάση με την Καβάλα δέχθηκε την πάσα του Νίνη, πλάσαρε αλλά ο Μάχο απομάκρυνε με τα πόδια.

Στο ριμπάουντ ο Λέτο έκανε την σέντρα και πάλι ο Γάλλος σταρ σούταρε αλλά ο εκπληκτικός Μάχο (9 αποκρούσεις στο ματς) απομάκρυνε και πάλι.

Στο φινάλε του ματς (90') ο Νίνης με σκληρό φάουλ (που ο ίδιος τόνισε ότι δεν τον βρήκε) χτύπησε τον Κοντοέ και αντίκρισε δικαιολογημένα την δεύτερη κίτρινη στο ματς, με τον Νιόπλια έξαλλο για την ενέργεια του σκόρερ του πρώτου γκολ.

Στις καθυστερήσεις ο Κουμορτζί μετά από αδράνεια της άμυνας του "τριφυλλιού" διαμόρφωσε το τελικό 2-1, με τον χρόνο που έμενε να μην ήταν αρκετός για κάτι καλύτερο για τους φιλοξενούμενους.




Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-0


Σε ένα παιχνίδι με αρκετό θέαμα και πολλά παράπονα από για την διαιτησία (και για τις δυο ομάδες), ο Ολυμπιακός κέρδισε ολοκληρωτικά τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0, χάρις στα γκολ των Πάντελιτς, Φουστέρ και το αυτογκολ του Φυτανίδη.

Ο Ράφα ευχαριστεί τον Κούπερ


Το τελευταίο διάστημα ο "special one' δεν έχανε την ευκαιρία να αφήνει συνεχώς σπόντες για τον διάδοχό του στην Ίντερ, επαναλαμβάνοντας ότι χάρη σε εκείνον ο Ισπανός βρήκε "στρωμένη" δουλειά στο "Μεάτσα", με τον Μπενίτεθ να βρίσκει πάντως την ευκαιρία για "απάντηση" μέσω της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αποψινού ντέρμπι με τη Ρόμα.

Δεν σταματώ να τραγουδώ ούτε πέντε χρόνια μετά!!! (video)

Δεν σταματώ να τραγουδώ ούτε πέντε χρόνια μετά (video)

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ήταν 25 Σεπτεμβρίου του 2005 όταν η Εθνική Ελλάδος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου κατακτώντας το δεύτερο ευρωπαϊκό της ιστορίας της. Αντίπαλος της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη στον τελικό η Γερμανία η οποία, όμως, δεν κατάφερε να προβάλει καμία αντίσταση γνωρίζοντας την ήττα με 78-62. 

Βέβαια, εκτός από την κατάκτηση του τροπαίου, το Ευρωμπάσκετ της Σερβίας θα μείνει αξέχαστο στους Έλληνες φιλάθλους και για την απίστευτη ανατροπή που έκανε η παρέα του Δημήτρη Διαμαντίδη στον ημιτελικό με τη Γαλλία. Μόλις 1:12’’ πριν το τέλος του ματς, οι «τρικολόρ» προηγήθηκαν με 58-51 και όλοι πίστεψαν πως τα πάντα είχαν τελειώσει και η ομάδα είχε αποδεχτεί την ήττα της. Όλοι; Συγγνώμη, γράψτε λάθος. Όλοι, πλην του Παναγιώτη Γιαννάκη και των παικτών του, οι οποίοι πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Παγκοσμίου μπάσκετ κατάφεραν με τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη να πάρουν τη νίκη (67-66) και να βρεθούν στον μεγάλο τελικό. 

Εκεί, ο Ντιρκ Νοβίτσκι δεν θα μπορούσε να ρίξει στο καναβάτσο τον Μιχάλη Κακιούζη και την παρέα του. Η Εθνική, ένιωθε σαν να έπαιζε στην έδρα της καθώς το Βελιγράδι είχε «ντυθεί» στα «γαλανόλευκα» αφού χιλιάδες Έλληνες βρέθηκαν στις εξέδρες της «Χάλα Πιονίρ». 

Οι πόντοι της «γαλανόλευκης» στον τελικό: 

Ελλάδα - Γερμανία 78-62 

ΕΛΛΑΔΑ: Κακιούζης 11, Χατζηβρέττας 8, Παπαδόπουλος, Φώτσης, Παπαλουκάς 22, Ντικούδης 8, Τσαρτσαρής 9, Ζήσης 13, Σπανούλης 1, Διαμαντίδης 2, Μπουρούσης 4, Βασιλόπουλος. 

Ο τελικός με τη Γερμανία 





Και ο αξέχαστος ημιτελικός με τη Γαλλία !








24/9/10

Στην αποστολή ο κόσμος, όχι ο Νέμεθ


Τους τρεις βαθμούς της νίκης και κάπως καλύτερο θέαμα απ' αυτό που παρουσίασαν στις Σέρρες θέλουν οι Πειραιώτες κόντρα στον επικίνδυνο Αστέρα, με τον Βαλβέρδε να ψάχνει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Γαλλία-Ελλάδα: 69-55 ( Γυναικών )


Πλέον το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα, θέλει μόνο νίκη το Σάββατο (21:15) απέναντι στη Σενεγάλη, για να προκριθεί στους "12" του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η ανάλυση των νέων κανονισμών


Από την 1η Οκτωβρίου το μπάσκετ αλλάζει. Η εφαρμογή των νέων κανονισμών αλλάζει τα δεδομένα του σπορ. Αν έχετε, ήδη, πάει σε ένα γήπεδο μπάσκετ θα έχετε, ήδη, δει τις νέες διαγραμμίσεις. Αλλά οι αλλαγές δεν αφορούν μόνο στο τρίποντο, που όπως, ενδεχομένως, να ξέρετε μετατοπίζεται (στην κορυφή) στα 6.75μ. Το assist GR επιχειρεί σήμερα να σας βάλει στο νόημα, με μια ανάλυση των κανονισμών.
Ο επικεφαλής του τμήματος διαιτησίας της Ευρωλίγκας και μέλος της τεχνικής επιτροπής της FIBA, έχει άμεση σχέση με τις αλλαγές, καθώς συμμετείχε στη διαμόρφωση των κανονισμών. Επέμεινε, μάλιστα, στην εφαρμογή του ημικύκλιου που είχε εφαρμοστεί πριν από δυο χρόνια στους αγώνες της Ευρωλίγκας.

"Οι νέοι κανονισμοί έχουν ως στόχο να πλησιάσουμε το ΝΒΑ. Κάποια στιγμή, το μπάσκετ πρέπει να φτάσει στο σημείο να παίζεται, με τους ίδιους όρους, σε όλα τα γήπεδα του κόσμου. Η διαφορά, άλλωστε, με το ποδόσφαιρο είναι ακριβώς αυτή. Δεν έχει ενιαίους κανονισμούς. Αυτή η προσπάθεια εναρμόνισης με το ΝΒΑ, όπως προκύπτει από τους νέους κανονισμούς, στοχεύει εκεί..."
Σίγουρα θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής. Τόσο για τους παίκτες και τους προπονητές, όσο και για τους ίδιους τους διαιτητές, που μόλις τώρα έχουν ξεκινήσει να σφυρίζουν με βάση τα νέα δεδομένα: "Αυτό είναι βέβαιο. Κάθε αλλαγή θέλει τον χρόνο της. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα σπορ, όπως το μπάσκετ, που έχει και πολύπλοκους, για το ευρύ κοινό, κανόνες. 
Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, το Assist GR σας βάζει στο πνεύμα των νέων κανονισμών,  βοήθεια του  αλλά που ευγενικά μας παραχώρησε και τα βίντεο τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο πρόσφατο σεμινάριο του Τρεβίζο, με την ανάλυση του κανόνα για το μπρος-πίσω, αλλά και το ημικύκλιο.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή:

Πρώτα απ' όλα αλλάζει ο αγωνιστικός χώρος. Η γραμμή του τρίποντου μεταφέρεται στα 6.75μ.

Μπαίνουν γραμμές επαναφοράς στο μπροστινό γήπεδο (8.325μ, από τη βασική γραμμή)

Οι ρακέτες έχουν, πλέον, ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, από τραπέζιο που ήταν μέχρι τώρα.

Και υπάρχουν τα ημικύκλια μη επιθετικού φάουλ σε κάθε ρακέτα.

Για όσους δεν έχουν πάει ακόμη σε γήπεδο μπάσκετ, πάρτε μια ιδέα για την μορφή των αγωνιστικών χώρων στη νέα περίοδο, με το ακόλουθο σχήμα:










Η ρακέτα, όπως είπαμε, αλλάζει μορφή. Δείτε το νέο της σχήμα, με το ημικύκλιο πλέον υποχρεωτικό μέσα στο παραλληλόγραμμο:


Τροποποιείται ο κανονισμός για το πότε ξεκινάει ο αγώνας. Το χρονόμετρο τρέχει κανονικά, όταν ένας παίκτης ακουμπήσει τη μπάλα μετά το τζάμπολ. Αυτό που αλλάζει, είναι ότι από τη στιγμή που η μπάλα φεύγει από τα χέρια του διαιτητή, είναι "ζωντανή", επομένως αν σημειωθεί παράβαση ή φάουλ καταλογίζεται και περιλαμβάνεται εντός αγώνα. Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε. Όλες οι άλλες οι περίοδοι ξεκινούν όταν η μπάλα είναι στη διάθεση του παίκτη, για την επαναφορά, από την κεντρική γραμμή.

Σε περίπτωση, που γίνει σουτ κι ενώ η μπάλα είναι στον αέρα τελειώνει ο χρόνος των 24'' και στη συνέχεια η μπάλα σφηνώνεται ανάμεσα σε στεφάνι και ταμπλό, η ομάδα του παίκτη που έκανε το σουτ έχει διαπράξει παράβαση των 24''. Η μπάλα θα δοθεί στον αντίπαλο, αλλά όμως η ομάδα αυτή δε χάνει το δικαίωμα της εναλλασσόμενης κατοχής. Δηλαδή δεν σφυρίζεται τζάμπολ (η μπάλα δίνεται στην αντίπαλη) και δεν αλλάζει το βελάκι της κατοχής.

Ειδικά για επαναφορές της μπάλας, ενώ απομένουν λιγότερα από 0.03'' ο κανονισμός τροποποιείται επίσης στα πρότυπα του ΝΒΑ. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζουμε αυτό:


Στο συγκεκριμένο άρθρο υπάρχει και το εξής: Σε τελευταία ή μοναδική βολή, πριν η μπάλα ακουμπήσει στο στεφάνι, ένας αμυνόμενος παίκτης βάζει το χέρι του μέσα από το καλάθι και αγγίζει τη μπάλα, χρεώνεται ένας πόντος και ο παίκτης τιμωρείται με τεχνική ποινή. Αν η ίδια παράβαση συμβεί ενώ η μπάλα έχει ακουμπήσει στο στεφάνι και υπάρχει πιθανότητα να μπει στο καλάθι, χρεώνεται πάλι ένας πόντος αλλά ο παίκτης που έκανε την παράβαση δεν χρεώνεται με τεχνική ποινή.

Σημαντική αλλαγή, έρχεται και στο τελευταίο δίλεπτο της 4ης περιόδου (ή των παρατάσεων) για τις επαναφορές μετά από τάιμ-άουτ. Ο κανονισμός έχει ως εξής:

       Ο επικεφαλής του τμήματος διαιτησίας της Ευρωλίγκας και μέλος της τεχνικής επιτροπής της FIBA, έχει άμεση σχέση με τις αλλαγές, καθώς συμμετείχε στη διαμόρφωση των κανονισμών. Επέμεινε, μάλιστα, στην εφαρμογή του ημικύκλιου που είχε εφαρμοστεί πριν από δυο χρόνια στους αγώνες της Ευρωλίγκας.

"Οι νέοι κανονισμοί έχουν ως στόχο να πλησιάσουμε το ΝΒΑ. Κάποια στιγμή, το μπάσκετ πρέπει να φτάσει στο σημείο να παίζεται, με τους ίδιους όρους, σε όλα τα γήπεδα του κόσμου. Η διαφορά, άλλωστε, με το ποδόσφαιρο είναι ακριβώς αυτή. Δεν έχει ενιαίους κανονισμούς. Αυτή η προσπάθεια εναρμόνισης με το ΝΒΑ, όπως προκύπτει από τους νέους κανονισμούς, στοχεύει εκεί..." είπε ο Κώστας Ρήγας στο Sport24.gr.

Σίγουρα θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής. Τόσο για τους παίκτες και τους προπονητές, όσο και για τους ίδιους τους διαιτητές, που μόλις τώρα έχουν ξεκινήσει να σφυρίζουν με βάση τα νέα δεδομένα: "Αυτό είναι βέβαιο. Κάθε αλλαγή θέλει τον χρόνο της. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα σπορ, όπως το μπάσκετ, που έχει και πολύπλοκους, για το ευρύ κοινό, κανόνες. Ελπίζω να πάνε όλα καλά" σχολίασε ο Ρήγας.

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, το Sport24.gr σας βάζει στο πνεύμα των νέων κανονισμών, έχοντας τη βοήθεια του Κ.Ρήγα, αλλά που ευγενικά μας παραχώρησε και τα βίντεο τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο πρόσφατο σεμινάριο του Τρεβίζο, με την ανάλυση του κανόνα για το μπρος-πίσω, αλλά και το ημικύκλιο.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή:

Πρώτα απ' όλα αλλάζει ο αγωνιστικός χώρος. Η γραμμή του τρίποντου μεταφέρεται στα 6.75μ.

Μπαίνουν γραμμές επαναφοράς στο μπροστινό γήπεδο (8.325μ, από τη βασική γραμμή)

Οι ρακέτες έχουν, πλέον, ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, από τραπέζιο που ήταν μέχρι τώρα.

Και υπάρχουν τα ημικύκλια μη επιθετικού φάουλ σε κάθε ρακέτα.

Για όσους δεν έχουν πάει ακόμη σε γήπεδο μπάσκετ, πάρτε μια ιδέα για την μορφή των αγωνιστικών χώρων στη νέα περίοδο, με το ακόλουθο σχήμα:



     


Η ρακέτα, όπως είπαμε, αλλάζει μορφή. Δείτε το νέο της σχήμα, με το ημικύκλιο πλέον υποχρεωτικό μέσα στο παραλληλόγραμμο:




Τροποποιείται ο κανονισμός για το πότε ξεκινάει ο αγώνας. Το χρονόμετρο τρέχει κανονικά, όταν ένας παίκτης ακουμπήσει τη μπάλα μετά το τζάμπολ. Αυτό που αλλάζει, είναι ότι από τη στιγμή που η μπάλα φεύγει από τα χέρια του διαιτητή, είναι "ζωντανή", επομένως αν σημειωθεί παράβαση ή φάουλ καταλογίζεται και περιλαμβάνεται εντός αγώνα. Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε. Όλες οι άλλες οι περίοδοι ξεκινούν όταν η μπάλα είναι στη διάθεση του παίκτη, για την επαναφορά, από την κεντρική γραμμή.

Σε περίπτωση, που γίνει σουτ κι ενώ η μπάλα είναι στον αέρα τελειώνει ο χρόνος των 24'' και στη συνέχεια η μπάλα σφηνώνεται ανάμεσα σε στεφάνι και ταμπλό, η ομάδα του παίκτη που έκανε το σουτ έχει διαπράξει παράβαση των 24''. Η μπάλα θα δοθεί στον αντίπαλο, αλλά όμως η ομάδα αυτή δε χάνει το δικαίωμα της εναλλασσόμενης κατοχής. Δηλαδή δεν σφυρίζεται τζάμπολ (η μπάλα δίνεται στην αντίπαλη) και δεν αλλάζει το βελάκι της κατοχής.

Ειδικά για επαναφορές της μπάλας, ενώ απομένουν λιγότερα από 0.03'' ο κανονισμός τροποποιείται επίσης στα πρότυπα του ΝΒΑ. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζουμε αυτό:



Στο συγκεκριμένο άρθρο υπάρχει και το εξής: Σε τελευταία ή μοναδική βολή, πριν η μπάλα ακουμπήσει στο στεφάνι, ένας αμυνόμενος παίκτης βάζει το χέρι του μέσα από το καλάθι και αγγίζει τη μπάλα, χρεώνεται ένας πόντος και ο παίκτης τιμωρείται με τεχνική ποινή. Αν η ίδια παράβαση συμβεί ενώ η μπάλα έχει ακουμπήσει στο στεφάνι και υπάρχει πιθανότητα να μπει στο καλάθι, χρεώνεται πάλι ένας πόντος αλλά ο παίκτης που έκανε την παράβαση δεν χρεώνεται με τεχνική ποινή.

Σημαντική αλλαγή, έρχεται και στο τελευταίο δίλεπτο της 4ης περιόδου (ή των παρατάσεων) για τις επαναφορές μετά από τάιμ-άουτ. Ο κανονισμός έχει ως εξής:




Παράβαση υπάρχει ακόμη όταν ένας παίκτης παίρνει τη μπάλα από τον διαιτητή για επαναφορά και την αφήνει στο πάτωμα (ή τη δίνει στο χέρι) άλλου παίκτη. Εξαίρεση, η επαναφορά μετά από καλάθι, ή τάιμ-άουτ μετά από καλάθι όπου αν υπάρξει ανάλογη περίπτωση δεν υπάρχει παράβαση.

Στα τελευταία δυο λεπτά επίσης, υπάρχει μια εξαιρετικά σημαντική τροποποίηση για τα φάουλ που γίνονται πριν τις επαναφορές. Προσέξτε το, γιατί έχει ενδιαφέρον:



Εξίσου σπουδαίες είναι οι αλλαγές των 8'' και του μπρος πίσω. Ιδού .





Μετά από επαναφορά τα 8'' και τα 24'' ξεκινούν ή συνεχίζουν με το άγγιγμα της μπάλας από οποιονδήποτε παίκτη και όχι μετά την κατοχή που μπορεί να γίνει μετά όπως συνέβαινε ως τώρα. Αυτή η αλλαγή έγινε ... ελέω Ρενέσες και Ρούμπιο! Σε ένα αγώνα της Ευρωλίγκας της Μπανταλόνα, απέμεναν 26 δευτερόλεπτα και ο Αΐτο που διαβάζει όσο κανείς τους κανονισμούς, έδωσε την εξής εντολή. Είπε στον Ρούμπιο να κάνει κοντρόλ με το στήθος κι αφού αφήσει τη μπάλα για δυο δευτερόλεπτα, να τη πάρει μετά για να αρχίσει ο χρόνος να τρέχει. Έτσι κατάφερε να εξαντλήσει τον χρόνο!

Για τα μπρος-πίσω των οποίων ο κανονισμός εφαρμόζεται από πέρσι έχουμε και βίντεο. Σημειώστε ότι το νο 9 δεν είναι αντικανονικό, όπως από λάθος αναφέρεται (και οι ...καθηγητές κάνουν λάθη) ενώ στο τέλος υπάρχει φάση από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Παρτιζάν. Ο Γιασικεβίτσιους κάνει παράβαση, καθώς ναι μεν έχει περάσει και τα δυο πόδια του στο μπροστινό μέρος του γηπέδου και είναι κάτοχος της μπάλας άρα είναι στο μπροστά μέρος χτυπά τη μπάλα στο πίσω μέρος (άρα η μπάλα έχει γυρίσει) και τη πιάνει συμπαίκτης του στο μπροστά χώρο. Αρχικά ο διαιτητής δείχνει την παράβαση, στη συνέχεια όμως κάνει λάθος και παίρνει την υπόδειξή του πίσω.
Μια νέα σημαντική  αφορά τις επαναφορές και το χρονόμετρο των 24'' σε ένα κανονισμό, που επίσης προσομοιάζει με τον αντίστοιχο του ΝΒΑ:



Όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε, αφορούν για τις ομάδες που βρίσκονται στο μπροστινό γήπεδο.

Ο νέος κανονισμός του ημικύκλιου, για τους θεατές της Ευρωλίγκας, είναι λίγο-πολύ γνωστός. Αφορά, το επιθετικό φάουλ που δεν σφυρίζεται στον συγκεκριμένο χώρο, εφόσον όμως πρόκειται για λέι-απ ή τζαμπ-σουτ, όπου ο επιτιθέμενος στην κατάληξη της προσπάθειάς του κι ενώ βρίσκεται στον αέρα πέφτει πάνω στον αμυνόμενο. Μόνο τότε εφαρμόζεται ο κανονισμός, αφού σε διαφορετική περίπτωση (προσπάθεια ένας εναντίον ενός) ισχύουν οι κανονισμοί. Αν για παράδειγμα, μέσα στο ημικύκλιο βρίσκονται δυο παίκτες και ο επιτιθέμενος σπρώξει τον αμυνόμενο αντικανονικά υπάρχει επιθετικό φάουλ. Στο βίντεο, που ακολουθεί θα δείτε τον διαιτητή Χριστοδούλου να υποδεικνύει λανθασμένα το ημικύκλιο, καθώς ο παίκτης της ΤΣΣΚΑ (στο play 2) δεν επιχειρεί λέι-απ ή σουτ, ενώ και ο αμυνόμενος της Ολύμπια ...πατάει έξω από το ημικύκλιο! Θα καταλάβετε, επίσης, γιατί οι διαιτητές στις περισσότερες φάσεις που έχουν επιλεχθεί έδωσαν αμυντικά φάουλ που έγιναν (ισχύει ο κανονισμός, ανεξαρτήτως ημικυκλίου) ενώ στο play 10, παρότι ο Ομπράντοβιτς διαμαρτύρεται, φαίνεται ότι ο Χάισλιπ ενώ καρφώνει, πέφτει πάνω στον Λόρμπεκ, που βρίσκεται ωστόσο έξω από το ημικύκλιο. Ήταν επιθετικό...

Ο Ομπράντοβιτς, πάντως, είχε δίκιο να έχει τις ενστάσεις του (τις διατύπωσε και στο Τρεβίζο) γιατί η FIBA αποφάσισε να θεωρήσει εκτός ημικυκλίου παίκτη που και τα δυο του πόδια είναι εντός, αλλά πατάει τη γραμμή. Κάπως εξεζητημένο, αν δείτε το σχετικό σχεδιάγραμμα:




Υπάρχει, τέλος, και οδηγία για την αργοπορία των ομάδων να επιστρέψουν στο γήπεδο μετά το τάιμ-άουτ. Πρώτα δίνεται μια προειδοποίηση από τον διαιτητή. Εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση, τότε η ομάδα χρεώνεται με επιπλέον τάιμ-άουτ και εφόσον δεν υπάρχει διαθέσιμο τάιμ-άουτ, δίνεται τεχνική ποινή στον υπεύθυνο προπονητή.

Αυτά εν ολίγοις (λέμε τώρα). Ελπίζουμε να σας διαφωτίσουμε. Και τα σχόλιά σας ... δεκτά!

Δραστηριοποιείται ο εισαγγελέας


Κάθε ημέρα που περνάει έρχεται στο φως της δημοσιότητας και μια νέα καταγγελία από κάποια εφημερίδα με ανθρώπους του ποδοσφαίρου που εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Αυτός είναι και ο λόγος που η δικαιοσύνη έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται έντονα. 
Η αρχή έγινε με την συνάντηση της προέδρου της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο με τον προϊσταμένο του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπαλέρη, με σκοπό να συζητηθούν τυχόν περίεργα φαινόμενα στο ποδόσφαιρο και την διαιτησία.

Από εκεί και πέρα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Κανελλόπουλος κάλεσε τον εκδότη της εφημερίδας "Το Ποντίκι" Αντώνη Δελατόλα, με σκοπό να προσκομίσει όλα τα στοιχεία που χρησιμοποίησε στο ρεπορτάζ που παρουσίασε και είχε να κάνει με γνωστό διαιτητή που έχει βγάλει 300.000 Ευρώ από παιχνίδια του Στοιχήματος.

Στη συνέχεια δεν αποκλείεται να κληθούν και άλλοι δημοσιογράφοι, όπως και παράγοντες του ποδοσφαίρου που βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και της ελληνική δικαιοσύνης.

23/9/10

Τα μαύρα διαμάντια στις ακαδημίες του Παναθηναικού!

Στην Ελλάδα αναμένονται την Πέμπτη δυο από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Νιγηρία για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και της Golden Team.
 
Κάρλος Φρέιτας και Κάρλος Μενέσες έχουν άριστη συνεργασία στην Παιανία με τον Πορτογάλο τεχνικό διευθυντή του "τριφυλλιού" να έχει δώσει το "ΟΚ" στον συνεργάτη του με σκοπό να φέρει δυο από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Νιγηρίας στους πράσινους.

Οι δυο άσοι αναμένονται στην Αθήνα την Πέμπτη και το Sport24.gr κάνει μια μικρή αναφορά στο βιογραφικό τους.

Εμανουέλ Σανί: Επιθετικός

Ο 18χρονος άσος αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού και διακρίνεται για την ταχύτητα και την τεχνική του κατάρτιση. Δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός (1,72 - 68 κιλά) γεγονός που τον βοηθάει στο να "μπουκάρει" στην αντίπαλη περιοχή με ευκολία.

Εκεί που έλαμψε ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17, όπου και η Νιγηρία πήγε στην τελικό, με τον Σανί να κατακτά το ασημένιο παπούτσι με 5 γκολ και την χρυσή μπάλα.

Εγκενί Ονότζι: μεσοεπιθετικός

Ο 19χρονος άσος είναι πάνω κάτω στο ίδιο σκαρί με την συμπαίκτη του στην ομάδα της Νιγηρίας, όμως αγωνίζεται πιο πίσω. Πρόσφατα κλήθηκε στην ομάδα κάτω των 20 ετών (θεωρείτε εξέλιξη) και όλα δείχνουν ότι θα έχει λαμπρό μέλλον.

Μπορεί να είναι μέσος, όμως ο Ονότζι σκοράρει αρκετά συχνά. Το στιλ του θυμίζει εκείνο του Γουίλσον Ορούμα που έπαιζε στην Καβάλα, αφού και ο ίδιος διαθέτει εκπληκτική τεχνική κατάρτιση.

Τους παρακολουθούν από καιρό

Θετικά μηνύματα από τα φιλικά του Παναθηναικού!

Ακόμη καλύτερος απ’ ό,τι στο πρώτο ανεπίσημο φιλικό, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε για δεύτερη φορά την Ούζιτσε με 100-40. Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκαν να προηγούνται με 52-22 στο 20’ και ανάγκασαν τους 3.000 Σέρβους που είχαν κατακλύσει το γήπεδο να τους χειροκροτήσουν θερμά.
Ακόμη καλύτερος απ’ ό,τι στο πρώτο ανεπίσημο φιλικό, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε για δεύτερη φορά την Ούζιτσε με 100-40. Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκαν να προηγούνται με 52-22 στο 20’ και ανάγκασαν τους 3.000 Σέρβους που είχαν κατακλύσει το γήπεδο να τους χειροκροτήσουν θερμά.
Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας της τοπικής ομάδας, σε συνεργασία με φιλανθρωπική οργάνωση της Σερβίας και τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση μιας 32χρονης γυναίκας με τρία ανήλικα παιδιά που εδώ και 11 μήνες περίπου ζει σ’ ένα ετοιμόρροπο σπίτι και χωρίς ρεύμα!
Για δεύτερη φορά ο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε τη βασική του πεντάδα με τον Καϊμακόγλου στη θέση «3» και δίπλα του τους Καλάθη, Νίκολας, Φώτση και Μάριτς. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν γρήγορα – γρήγορα με 16-6, ο «Ζοτς» ξεκίνησε τις αλλαγές και στο τέλος του 10λεπτου οι πρωταθλητές ήταν μπροστά με 22-14.
Στο διάστημα αυτό χρησιμοποιήθηκε και ο Σάτο σε θέση «2», με τον Περπέρογλου στο «3», τον Τσαρτσαρή στο «4» και τον Μπατίστ σε ρόλο σέντερ.
Το μεγάλο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού έγινε στα μισά του β’ 10λέπτου, όταν μετέτρεψε το 22-14 σε 54-20 και στο ημίχρονο σε 52-22! Με όπλο την άμυνα (σ.σ. δέχτηκαν μόλις 8 πόντους σε 10λεπτά) και με εμφανή τη διάθεση να πιέσουν και να τρέξουν, οι «πράσινοι» ξέφυγαν και φυσικά χειροκροτήθηκαν από τους 3.000 Σέρβους που βρέθηκαν στον αγώνα και στο ξεκίνημα του αγώνα αποθέωσαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Η επανάληψη ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, η διαφορά παρέμεινε σταθερά στο +30 (69-33, 83-38) και ο Ομπράντοβιτς είχε ξανά την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα, ωστόσο δεν επέτρεψε στους παίκτες του να χαλαρώσουν στιγμή και είναι ενδεικτικό ότι στο τελευταίο 10λεπτο ότι ο Παναθηναϊκός δέχτηκε… 3 πόντους!
Αποχωρεί ο Μπόγρης
Ο «Ζοτς» άφησε εκτός 12άδας τους Μπόγρη, Καραμαλέγκο και Μαραγκό, ενώ ο πρώτος μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραχωρηθεί σε άλλη ομάδα της Α1. Ο νεαρός έχει δεχτεί προτάσεις από το Περιστέρι, τον Πανελλήνιο, τον Πανιώνιο και την ΑΕΚ, αλλά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί πρόταση έκπληξη. Ο Παναθηναϊκός, σε συνεννόηση με τον παίκτη, θα αποφασίσει εντός των προσεχών ωρών.
Τα δεκάλεπτα: 14-22, 22-52, 37-73, 40-100
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 14, Καλάθης 9, Φώτσης 5 (1), Νίκολας 13 (3), Μπατίστ 13, Περπέρογλου 14 (1), Σάτο 9 (2), Διαμαντίδης 2, Τσαρτσαρής 2, Καϊμακόγλου 2, Τέπιτς 4, Βουγιούκας 10, Σερμαντίνι 3
Στον αγώνα παραβρέθηκε μεταξύ άλλων ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς, ο οποίος είχε θερμή χειραψία με τους πρώην συμπαίκτες του

Επίδειξη δύναμης


Το τελικό 40-100 τα λέει όλα για το δεύτερο φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Σερβία, κόντρα στην Ούζιτσε.
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε τους παίκτες του να τρέχουν και να σκοράρουν εύκολα καλάθια σε ένα φιλικό που έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας της τοπικής ομάδας, σε συνεργασία με φιλανθρωπική οργάνωση της Σερβίας για την ενίσχυση μιας 32χρονης γυναίκας με τρία ανήλικα παιδιά που εδώ και 11 μήνες περίπου ζει σ’ ένα ετοιμόρροπο σπίτι και χωρίς ρεύμα!
Όσον αφορά τον αγώνα, ο Καϊμακόγλου ξεκίνησε και πάλι ως βασικός σμολ φόργουορντ, ενώ ο Σάτο αγωνίστηκε την περισσότερη ώρα σαν "δυάρι".
Ο «Ζοτς» άφησε εκτός 12άδας τους Μπόγρη, Καραμαλέγκο και Μαραγκό, ενώ ο πρώτος μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραχωρηθεί σε άλλη ομάδα της Α1.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 22-52, 37-73, 40-100
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 14, Καλάθης 9, Φώτσης 5 (1), Νίκολας 13 (3), Μπατίστ 13, Περπέρογλου 14 (1), Σάτο 9 (2), Διαμαντίδης 2, Τσαρτσαρής 2, Καϊμακόγλου 2, Τέπιτς 4, Βουγιούκας 10, Σερμαντίνι 3

Ελλάδα - ΗΠΑ 73-99 (Γυναικών)


Στο "παρθενικό" της παιχνίδι σε Μουντομπάσκετ η Εθνική Γυναικών δεν τα κατάφερε κόντρα στις ΗΠΑ και γνώρισε την πρώτη της ήττα με 99-73 στη διοργάνωση.

ΠΑΟΚ - Πλήρης κόντρα στην Ξάνθη !


Μόνο ο Ανίς Μπουσαϊντί έμεινε εκτός στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης την Πέμπτη. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ η αποχώρησή του έγινε για προληπτικούς λόγους, καθώς αισθάνθηκε σφίξιμο στον τετρακέφαλο.

Εν ενεργεία διαιτητής πιάστηκε με καταθέσεις 300.000 Ευρώ!

Σε μια αποκάλυψη που αναμένεται να προκαλέσει σοκ προέβη η εφημερίδα "Το Ποντίκι", αφού σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, εν ενεργεία διαιτητής "πιάστηκε" στην φάκα του ΣΔΟΕ έχοντας καταθέσεις από κερδισμένα Στοιχήματα κοντά στις 300.000 Ευρώ!
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, αρκετοί εν ενεργεία διαιτητές είναι κάτι παραπάνω από τυχεροί, καθώς έχουν κερδίσει μεγάλα ποσά στο Στοίχημα, με έναν εξ αυτών να έχει συνολικές καταθέσεις που αγγίζουν τις 300.000 Ευρώ.



Το δημοσίευμα έρχεται σε συνέχεια των όσων έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας και έχουν να κάνουν με τις υποθέσεις γνωστών μάνατζερ, που κρύβουν από την εφορία έσοδα πολλών εκατομμυρίων Ευρώ. Το ΣΔΟΕ έχει ήδη εντοπίσει αρκετούς από αυτούς και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να έχουμε νέες αποκαλύψεις.



Πιθανό είναι το ενδεχόμενο επίσης να έχουμε κλήσεις από τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου τόσο για τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Πιλάβιο, όπως και για τον πρόεδρο της SuperLeague κ. Μαρινάκη.

Ουζουνίδης: "Δεν πρέπει να αφήσουμε χώρο στην Καβάλα"



Ο τεχνικός του "Γηραιού" εξέφρασε το θέλω του για τους τρεις βαθμούς της νίκης ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος με τους συνεργάτες και τους ποδοσφαιριστές του αντιμετωπίζουνε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.



"Πρόκειται αναμφίβολα για ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς υπάρχουν και κάποιες ιδιαιτερότητες", τόνισε ο Ουζουνίδης στην αρχική του τοποθέτηση και πρόσθεσε: "Θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι και ασφαλώς θέλουμε να το κερδίσουμε.  Η Καβάλα έχει καλή ομάδα, αλλά εμείς θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Έχουμε μία ομάδα που θέλει να έχει τη νοοτροπία του νικητή και γι΄ αυτό πρέπει να κερδίσουμε και αυτό το παιχνίδι".



Για το πώς αντιμετωπίζει η ομάδα του το κάθε παιχνίδι σημείωσε: "Κάθε παιχνίδι θέλουμε να το βλέπουμε ξεχωριστά και να βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας. Όσο πιο σύντομα το κάνουμε αυτό θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν είναι εύκολο να τα διορθώσεις στην διάρκεια της σεζόν. Δεν μπορείς στην διάρκεια της εβδομάδας να "φορτώσεις" πολύ την ομάδα από την στιγμή που υπάρχει ο στόχος του παιχνιδιού. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες".



Για την παρουσία του κόσμου υποστήριξε: "Περιμένω και πάλι ο κόσμος να είναι κοντά στους παίκτες, ώστε να τους δώσουν δύναμη και να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Περιμένουμε να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι ο Γιάκομπ, ο Σολτάνι και ο Παπαστεριανός, για να δούμε τι επιλογές θα μπορούμε να έχουμε σε αυτό το παιχνίδι".



Αναλύοντας λίγο παραπάνω τις σκέψεις του για τον αγώνα της Κυριακής με την Καβάλα είπε: "Δεν πρέπει να αφήσουμε πολύ χώρο στον αντίπαλο. Η Καβάλα έχει μεσοεπιθετικά γρήγορους και τεχνίτες ποδοσφαιριστές και δεν πρέπει να τους δώσουμε χώρους. Πίσω είναι δυνατοί και ειδικά στο ψηλό παιχνίδι. Αν όμως εμείς αγωνιστούμε όπως πρέπει θα καταφέρουμε να το πάρουμε το παιχνίδι. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Παίζουμε με μία ομάδα που πέρυσι ήταν έκτη, έχει πάρει καλούς ποδοσφαιριστές, έχει ταλέντο… Όμως έχουμε και εμείς ταλέντο και ικανότητες σαν ομάδα".



Για το γεγονός ότι η ομάδα του βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής δήλωσε: "Όσο βλέπουν οι αντίπαλοι ότι ο Ηρακλής ξέρει να παίρνει αποτελέσματα, θα είναι πιο συγκρατημένοι. Εμείς όμως πρέπει να κοιτάμε πρώτα την δική μας ομάδα, πάντα σε σχέση με τον αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι".



Για το αν είναι υπέρ της άποψης πως "ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» τόνισε: "Δεν είμαι υπέρ αυτής της φιλοσοφίας γιατί κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Εμείς έχουμε πρόβλημα συνοχής και δεν μπορούμε κάθε φορά να μπαίνουμε στην λογική τριών – τεσσάρων αλλαγών. Γι΄ αυτό θέλουμε να έχουμε έναν κορμό που θα έχει μία χημεία και έπειτα να προκύψουν κάποιοι ποδοσφαιριστές ακόμη. Αυτή η περίοδος δεν προσφέρεται για αλλαγές".



Σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχει πίεση από το γεγονός πως η ομάδα είναι στην κορυφή και θέλει να κρατηθεί ψηλά είπε: "Υπάρχει μία γλυκιά πίεση. Όσο πιο ψηλά βρίσκεσαι ασχολούνται όλοι μαζί σου. Ξέρουμε τις αδυναμίες που έχουμε σαν ομάδα, όμως ξέρουμε ότι έχουμε πετύχει και καλά πράγματα. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε αλλά να κοιτάξουμε πώς να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Μακάρι να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η γλυκιά πίεση".



Για την κατάσταση των ποδοσφαιριστών του σημείωσε: «Δεν είναι κάτι που με εκπλήσσει αλλά το περιμένω αφού πολλοί δεν έχουνε ακόμη βρει τον ρυθμό τους. Για αυτό και με συχνές αλλαγές δεν μπορείς να βρεις ρυθμό. Ξέροντας όμως την ικανότητα του καθενός του δίνεις περισσότερα παιχνίδια για να βρουν τον ρυθμό. αυτό όμως δεν με προβληματίζει με αυτό που θέλω πάντα είναι να λειτουργούμε καλά σαν σύνολο είτε στο αμυντικό μας κομμάτι είτε στο επιθετικό. Δεν είμαι από αυτούς που κοιτούν την βαθμολογία και τα βλέπουν όλα καλά. Ξέρω ότι υπάρχουν αδυναμίες και περιθώρια βελτίωσης όμως ξέρω ότι υπάρχουν και ποδοσφαιριστές ικανούς να πετύχουν καλά πράγματα».



Για την αξιοποίηση του απόλυτου στα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια που υπήρχανε στο πρόγραμμα με Λάρισα και Καβάλα επισήμανε: «Καταλαβαίνουμε την δυσκολία που έχει αλλά το αντιμετωπίζουμε πλέον πιο άνετα έχοντας κερδίσει το πρώτο. Αν θέλουμε να κάνουμε μία ομάδα με νοοτροπία νικητή και βλέψεις θα πρέπει να κερδίσουμε και αυτό το παιχνίδι».



Κι όσο για το αν μία νίκη επί της Καβάλας μπορεί να ισοδυναμεί και με αλλαγή στόχων τόνισε: «Είναι πολύ νωρίς. Δεν είμαι από αυτούς που λένε μεγάλα λόγια. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και το πώς θα βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας σαν ομάδα. Όσο πιο γρήγορα το κάνουμε αυτό θα έχουμε συνέχεια στα καλά αποτελέσματα. Από την στιγμή που είναι ο στόχος το παιχνίδι της Κυριακής δεν έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις άλλα πράγματα. Αυτό είναι ένα από τα μείον όχι μόνο σε μας αλλά και σε ομάδες που έχουν ξοδέψει εκατομμύρια και έχουνε φέρει πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές».