Δίχως νικητή τελείωσε το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης", αφού οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0. Άμυνα για σεμινάριο από τον Δικέφαλο, πρόβλημα στην ανάπτυξη είχαν οι Πειραιώτες.
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση της έκανε γνωστή τη λύση της συνεργασίας της με τον Φάμπρι και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιάννη Βονόρτα.
Σε ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις η Βέροια νίκησε με 2-0 την Κέρκυρα και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις. Παράπονα για το πέναλτι στο 1-0 από τους φιλοξενούμενους που ουσιαστικά αποχαιρέτησαν την κατηγορία.
Χωρίς σκορ και θέαμα ολοκληρώθηκε ο αγώνα ανάμεσα στον Λεβαδειακό και την ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό και να αυξάνουν την διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Μεγάλη νίκη για τον Πανιώνιο ο οποίος επικράτησε με 63-56 του Παναθηναϊκού και τον πλησίασε στη μία νίκη. Ο Διαμαντίδης στο τέλος χρεώθηκε με τεχνική ποινή για το φάουλ που δεν του δόθηκε κι ενώ το σκορ ήταν 59-56.
Στο μηδέν έμειναν Ξάνθη και Ατρόμητος με τις δύο ομάδες, όμως, να χάνουν αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Παραμένει ζωντανή στο κυνήγι των πλέι οφ η ακριτική ομάδα, απόσταση ασφαλείας από ΠΑΣ οι Περιστεριώτες.
Ζωντανό στο κυνήγι της παραμονής έμεινε το Περιστέρι, το οποίο σε ένα γεμάτο "Ανδρέας Παπανδρέου" επικράτησε της Καβάλας με 81-72. Εξαιρετικό ματς από τους Αντώνη Μάντζαρη, Σμους Πάρκερ.
Μια στιγμή αδράνειας έφτανε για να κάνει ο Παναθηναϊκός νέα "γκέλα" στο ΟΑΚΑ. Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν με 1-0 από τον Πλατανιά με γκολ του Ναζλίδη. Μονότερμα έπαιξε η ομάδα του Φάμπρι μετά το γκολ που δέχθηκε χωρίς αποτέλεσμα.
Ο Άρης πίεσε, είχε την κατοχή της μπάλας όμως ο Πανθρακικός ήταν εκείνος που έχασε τις ευκαιρίες σε ένα παιχνίδι που έληξε τελικά ισόπαλο δίχως τέρματα. Με εννέα παίκτες τελείωσαν οι κίτρινοι.
Σε τροχιά πλέι οφ παραμένει ο Απόλλων, καθώς επικράτησε με 68-65 του μαχητικού Πανελευσινιακού που πάλεψε, αλλά στο τέλος υποτάχθηκε και ψάχνει πλέον ένα θαύμα για να σωθεί.
Την 5η του συνεχόμενη νίκη πέτυχε ο Ίκαρος που δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και βρίσκεται για τα καλά στο "κόλπο" των πλέι οφ, επικρατώντας και του Άρη με σκορ 79-67. Κάλυψε και το -10 του α' αγώνα.
Με γκολ των Παπάζογλου και Κουτσινικούλη ο ΟΦΗ νίκησε με 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο "Θ. Βαρδινογιάννης" και έκανε το μεγαλύτερο βήμα για την παραμονή του στην Super League. Δοκάρι ο Λαμπρόπουλος για τους γηπεδούχους. Ο Γιάκος το γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Ολυμπιακός βρήκε σθεναρή αντίσταση από την Φενέρμπαχτσε, η οποία προηγήθηκε στο 35' με 8 πόντους (69-61), όμως με σερί 13-0 έκανε την ολική επαναφορά στο τέλος και πήρε την άκρως σημαντική νίκη με 78-73.
Το ΔΣ της ΕΠΟ συνεδρίασε την Παρασκευή και πάρθηκε η απόφαση για εισήγηση προς την Super League να αρχίσουν τα πλέι οφ την 1η Μαΐου και να ολοκληρωθούν στις 26 Μαΐου. Στις 12 Μαΐου η εισήγηση για τον τελικό του κυπέλλου.
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον και μαθηματικά στους "8" της Ευρωλίγκας, μετά τη νίκη του με 82-60 επί της Μπάμπεργκ, αφήνοντας εκτός τη Μάλαγα. Επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ θα είναι 3ος, ή 2ος.
Η Ισπανία νίκησε με 1-0 την Γαλλία μέσα στο Παρίσι με γκολ του Πέδρο και επέστρεψε στην κορυφή. Νίκες για Ολλανδία, Γερμανία, Πορτογαλία και Ιταλία, ενώ ισόπαλες αναδείχθηκαν Μαυροβούνιο και Αγγλία.
Ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι στο β' ημίχρονο και πέρασε νικηφόρα από τη Θεσσαλονίκη, νικώντας με 84-68 τον Άρη, χάρη στην καλή του άμυνα. Τραυματίστηκε ο Άντιτς στο 13'.
Μια καλή προπόνηση είχε την ευκαιρία να κάνει ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο το Περιστέρι, νικώντας με 85-60. Ξεκούραση και μικροενοχλήσεις για Διαμαντίδη που έμεινε εκτός 12άδας.
Η Ισπανία "γκέλαρε" στο Χιχόν με την Φινλανδία, έτσι η Γαλλία έμεινε μόνη στην κορυφή. Η Κροατία πήρε το ντέρμπι με την Σερβία, η Αγγλία πέτυχε 8 γκολ στο Σαν Μαρίνο, η Πορτογαλία πήρε βαθμό στο 93', ενώ νίκησαν Ολλανδία, Γερμανία.
Ο Πανελευσινιακός έμεινε ζωντανός στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην Basket League ΟΠΑΠ, σημειώνοντας σπουδαία νίκη απέναντι στον Πανιώνιο με 76-72.
Βαθιά βαθμολογική ανάσα για τον Ηλυσιακό που πέτυχε την 7η νίκη του στο πρωτάθλημα και απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη, επικρατώντας με 75-69 επί του Απόλλωνα.
Ο ΚΑΟΔ επικράτησε στο κλειστό της Καλαμίτσας της Καβάλας με 60-71 και εκτός του ότι μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα στην μάχη της παραμονής μπορεί να αισιοδοξεί και για την συμμετοχή του στα πλέι οφ.
Δείχνοντας πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε με 3-1 από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη στην Ζένιτσα για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014. Σκόρερ για την Εθνική ο Γκέκας. Λιγοστές πλέον οι ελπίδες για την πρώτη θέση στον όμιλο.
Ο Ολυμπιακός μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο (23-41) προσπάθησε να κάνει την ολική επαναφορά απέναντι στη Μακάμπι, όμως ένα τρίποντο του Σμιθ από τα 8 μέτρα (1:36'') πριν το τέλος έδωσε την ώθηση στους Ισραηλινούς να φτάσουν στη νίκη με 73-67 Χτύπησε και αποχώρησε από το ματς ο Τζος Πάουελ στο 8'. Χαμός στον όμιλο με τέσσερις ομάδες να έχουν ρεκόρ 7-5!
Η Λεβάντε ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ μέχρι το 2015, με τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού να υπογράφει αφού περάσει από ιατρικές εξετάσεις.
Ο Παναθηναϊκός "σφιχταγκάλιασε" την πρόκριση, παίρνοντας σπουδαίο διπλό μέσα στη Μαδρίτη, καθώς νίκησε με σκορ 74-73 τη Ρεάλ, ενώ στη Μάλαγα η τοπική ομάδα ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ.
Φοβερό παιχνίδι με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ έγινε στην Κρήτη, με το Ρέθυμνο να θριαμβεύει με σκορ 66-64 επί του ΠΑΟΚ, χάρη σε τρίποντο του Τσόχλα λίγο πριν τη λήξη.
Η Ξάνθη κέρδισε στο ντέρμπι της Θράκης με 2-0 τον Πανθρακικό και πλέον κάνει όνειρα για πλέι-οφ. Άμεσος ο κίνδυνος υποβιβασμού για τους "κροκόδειλους". Εξαιρετικός ο Λοντίγκιν, μοιραία η αναγκαστική αλλαγή του Παπαδόπουλου.
Ο Πανελευσινιακός πάλεψε για ένα ημίχρονο απέναντι στον Παναθηναϊκό, όμως οι "πράσινοι" έφτασαν χωρίς δυσκολίες στη νίκη με 77-59, στρέφοντας πλέον την προσοχή τους στο ματς με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Τούμπα του Παναθηναϊκού με 2-0 χάρη στα τέρματα των Καμαρά (κορυφαίος του αγώνα) και Βούκιτς. Καταιγιστικός στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης ο "δικέφαλος", εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποβολή του Σο. Μόλις δύο τελικές σε όλο το παιχνίδι οι "πράσινοι"!
Επιστροφή στις νίκες για τον Πανιώνιο ο οποίος επικράτησε με 77-62 του Ηλυσιακού, πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ. Πρώτος σκόρερ ο Παππάς με 18π.
Ο Ολυμπιακός παρέπαιε επί 70 λεπτά, όμως οι τρεις αλλαγές του Μίτσελ (Φετφατζίδης, Μασάντο, Μήτρογλου) άλλαξαν τα πάντα και ο Έλληνας επιθετικός μ' ένα υπέροχο γκολ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του κόντρα στην Κέρκυρα (1-0). Έκτο σερί εκτός έδρας ματς που ο Μέγιερι δεν δέχεται γκολ, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" παραμένουν 14 μήνες αήττητοι μακριά από το "Καραϊσκάκης".
Σημαντικό βήμα για την παραμονή στην Super League έκανε ο Πλατανιάς ο οποίος νίκησε με 2-1 τον Πανιώνιο και έφτασε στους 30 βαθμούς. Καλύτερη η ομάδα των Χανίων που είχε δύο δοκάρια.
Ο Ολυμπιακός έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του μαχητικού Κολοσσού Ρόδου στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ με 70-65 και σημείωσε την 19η νίκη του στο πρωτάθλημα, στο ντεμπούτο του Ντορόν Πέρκινς στην Basket League ΟΠΑΠ.
Πέρασε και από το Περιστέρι ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος με γκολ των Ουσέρο και Ράγιος επιβλήθηκε του Ατρόμητου με 2-0. Προβλημάτισαν ξανά οι Περιστεριώτες, μοιραίος ο Ράντμαν.
Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Κατίδη κινητοποίησε την ΕΠΟ, που αποφάσισε να αποκλείσει εφ' όρου ζωής απ' όλες τις εθνικές ομάδες τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.