Η τρομερή ατμόσφαιρα δεν κατάφερε να χαλάσει την συγκέντρωση του Ολυμπιακού, ο οποίος νίκησε μέσα στο Κάουνας την Ζαλγκίρις με 77-63 και ελπίζει ακόμα και στην πρωτιά του γ' ομίλου.
Με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να παίρνουν εύκολες νίκες ολοκληρώθηκε το διήμερο (28-29/11) του Κυπέλλου Ελλάδος. Η συνέχεια την Τετάρτη (12/12) και Πέμπτη (13/12) με οκτώ αναμετρήσεις.
Την πρόκριση στο TOP-16 της Ευρωλίγκας σφράγισε ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε με 80-72 της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, έστω κι αν έπαιξε αρκετές φορές με τη... φωτιά.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα με το γκολ του Γιάκου νίκησε με 1-0 τον Πανσερραϊκό και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Από ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες. Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου η ρεβάνς.
Ο Παναθηναϊκός καθάρισε από το πρώτο ματς την υπόθεση πρόκριση επικρατώντας με 4-0 της Προοδευτικής σε μια αναμέτρηση που σημαδεύτηκε από τα πρώτα γκολ του Φορναρόλι, το ντεμπούτο των Σο, Δώνη και Αποστολόπουλου και την εικοσάλεπτη διακοπή λόγω της βροχής.
Η Κέρκυρα επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 του Τυρνάβου, αγκαλιάζοντας την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου. Σε "βούρκο" διεξήχθη το παιχνίδι εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Από μία αποβολή για κάθε ομάδα.
Ο Τζέισον Καπόνο ξεπέρασε το οικογενειακό πρόβλημα που τον εμπόδιζε να έρθει και ενημέρωσε την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ότι θα πατήσει Αθήνα μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.
Ο Ολυμπιακός ξόδεψε ένα ημίχρονο, όμως στην επανάληψη "καθάρισαν" οι "χρυσοκέφαλοι" (Τζιμούρ 47', Μήτρογλου 71') και κάπως έτσι ήρθε η νίκη με 2-0 απέναντι στην Παναχαϊκή, στο πρώτο ματς του Κυπέλλου για την φάση των "32". Θετική εμφάνιση από Ζαραδούκα και Βλαχοδήμο, που έβγαλε ασίστ, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Ντιακιτέ.
Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερο πρόβλημα ο Λεβαδειακός νίκησε με 2-0 τον Πιερικό στο πρώτο ματς της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση. Τα γκολ Πόι και Ροτζέριο.
Ο ΟΦΗ έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο Ηράκλειο. Από ανύπαρκτο πέναλτι το γκολ για τους Κρητικούς.
Η Ούνιξ Καζάν νίκησε και στη Ρωσία τον Πανιώνιο με 82-73, ο οποίος γνώρισε την τέταρτη ήττα του σε ισάριθμα ματς στο Eurocup. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Νίκο Παππά.
Με γκολ του Ηλία Κάμπα ο Φωστήρας νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο στο γήπεδο του Ταύρου στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στην 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Στις 19 Δεκεμβρίου η ρεβάνς στο Στάδιο της Νέας Σμύρνης.
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (2 γκολ, 1 ασίστ), ο Πανθρακικός συνέτριψε 4-0 τον Άρη και πήρε ένα πολύτιμο "τρίποντο" στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.
Ο Δημήτρης Γαλάνης μία μέρα μετά την εντός έδρας ήττα στο κλειστό της Καλαμίτσας από τον Ίκαρο Καλλιθέας αποτέλεσε παρελθόν με τον Άγγελο Κορωνιό να είναι ο διάδοχός του στην τεχνική ηγεσία της Καβάλας.
Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης δεν είχε νικητή, αφού ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον Αθανασιάδη (88') στο γκολ του Τζιμπούρ (27') και στέρησε από τον Ολυμπιακό την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής χειμώνα από τον Νοέμβρη.
Ο Πλατανιάς κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 2-1 στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο των γηπεδούχων αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Αρετόπουλος από τα Τρίκαλα και ο βοηθός του κ. Δημητριάδης έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος με τις λανθασμένες υποδείξεις τους εις βάρος του Παναθηναϊκού.
Ο ΑστέραςΤρίπολης συνέχισε την πολύ καλή του πορεία, καθώς επικρατώντας με 2-1 του Πανιωνίου ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League.
Η Βέροια "απέδρασε" με βαθμό από την Kέρκυρα χάρη στο γκολ του Ολαϊτάν στο 88'. Με 10 παίκτες από 63' οι γηπεδούχοι εξαιτίας ανόητης αποβολής του Γιάντση, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα που τους έδωσε ο Γκούμας στο 41'.
Σε ένα ματς καρμπόν με αυτό της πρώτης αγωνιστικής με αντίπαλο την Τρίπολη, η ΑΕΚ έχασε από τον Λεβαδειακό, παρότι ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.
Με το "χρυσό" γκολ του Ντε Βινσέντι στο 37', ο ΠΑΣ Γιάννινα έκαμψε με 1-0 την αντίσταση του ΟΦΗ και ξέφυγε ακομα περισσότερο απο τη γραμμή του υποβιβασμού. Με 10 παίκτες από το 82' οι Κρητικοί.
Ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες με χρυσό σκόρερ τον Σωκράτη Φυτανίδη που πέτυχε το νικητήριο τέρμα στις καθυστερήσεις του αγώνα, αφού πρώτα έσωσε ένα γκολ πάνω στη γραμμή!
Επιστροφή στις νίκες για τον Πανιώνιο με ανατροπή επί του Ηλυσιακού, καθώς επιβλήθηκε με 75-69 στο κλειστό των Ιλισίων. Νικηφόρο το ντεμπούτο του Σφαιρόπουλου!
Ο Παναθηναϊκός των 22 λαθών πέρασε νικηφόρα από την Ιταλία, νικώντας με σκορ 71-69 και εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση του στο TOP-16. Eκπληκτικός ο Μπράμος με 7/9 τρίποντα!
Αλλάζει ο ποδοσφαιρικός χάρτης από τη νέα περίοδο με δύο ομίλους στην Β' Εθνική και έξι ομίλους στην ενοποιημένη Γ'-Δ' Εθνική. Την Πέμπτη το τελικό ραντεβού Ιωαννίδη-ΕΠΟ.
Παρελθόν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποτελεί ο Ντρου Νίκολας. Η συνεργασία του Αμερικανού με τη ρωσική ομάδα λύθηκε σήμερα και έμεινε ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του.
Με δύο γκολάρες η Γιουνγκ Μπόις πήρε ισοπαλία στο "Άνφιλντ" και η Λίβερπουλ θα παίξει για πρόκριση στην Ιταλία με Ουντινέζε την τελευταία αγωνιστική.Η Λάτσιο έμεινε στο 0-0 με την Τότεναμ και πέρασε στους "32"!
Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μάριμπορ με 1-0 χάρη σε γκολ του Βιτόλο με πέναλτι και πάει στο Λονδίνο για το ματς με την Τότεναμ για να παίξει τα ρέστα του για την πρόκριση.
Το τέλος της συνεργασίας της με τον Βέρντελ Τζόουνς ανακοίνωσε η ομάδα του Περιστερίου. Ο Αμερικανός γκαρντ ζήτησε να αποχωρήσει προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα του, κάτι που έγινε δεκτό από την ΚΑΕ, η οποία άφησε ελεύθερο τον παίκτη.
Ο Ολυμπιακός πάλεψε για 77 λεπτά αλλά τελικά λύγισε στην έδρα της Σάλκε, αφού ηττήθηκε με 1-0 χάρη σε γκολ του Φουχς. Φωνάζουν για πέναλτι οι Πειραιώτες που αποχαιρέτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο Europa League.